Un avion cu 177 de persoane la bord a aterizat de urgență din cauză că i-a explodat o fereastră (Video)

Un avion cu 177 de persoane la bord a aterizat de urgență din cauză că i-a explodat o fereastră (Video)

Un avion al Alaska Airlines, cu 177 de persoane la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă, vineri, în Oregon, Statele Unite, după ce o fereastră a explodat, a anunţat compania aeriană, relatează AFP şi dpa.

Zborul 1282 a decolat de pe aeroportul internaţional din Portland în jurul orei 17:00 (01:00 GMT sâmbătă) înainte de a se întoarce în siguranţă „după ce echipajul a raportat o problema de presurizare”, a anunţat pe reţeaua socială X (fostă Twitter) Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) din SUA.

ADVERTISING

Imaginile postate pe reţelele sociale arătau un geam de avion desprins, iar măştile de oxigen erau coborâte din plafonul aeronavei. Un pasager al zborului, Kyle Rinker, a declarat pentru televiziunea americană CNN că geamul s-a desprins imediat după decolare.

Biroul naţional pentru siguranţa transporturilor, FAA şi Alaska Airlines au anunţat că investighează incidentul.

"Aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul internaţional din Portland cu cei 171 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord", se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

ADVERTISING

"Deşi acest tip de incident este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit şi pregătit să gestioneze în siguranţă această situaţie", se precizează în comunicat.

Constructorul aparatului, producătorul american de avioane Boeing, a scris pe X că adună mai multe informaţii şi că o echipă tehnică se află la dispoziţia anchetatorilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇