Un avion cu 132 de oameni la bord s-a prăbușit în China (Video)

Un avion cu 132 de oameni la bord s-a prăbușit în China (Video)

Un avion de pasageri cu 132 de persoane la bord s-a prăbușit în apropierea orașului Wuzhou, în Teng, sud-vestul Chinei.

Aeronava, un Boeing 737 al China Eastern Airlines, s-a lovit de munți în regiunea Guangxi, incendiul fiind vizibil din localitățile din jur, potrivit CNN.

La bord se aflau 123 de pasageri și 9 membri ai echipajului. În primele informații transmise se vorbea de 133 de persoane la bord.

Zborul MU5735 mergea pe ruta Kunming - Guangzhou și era operat de China Eastern.

Într-o primă declarație, compania a spus că deplânge moartea pasagerilor și echipajului, fără a specifica dacă toți cei aflați la bord au murit. Un localnic a declarat însă pentru presa locală că avionul este complet dezmembrat și pădurea din jurul locului prăbușirii este distrusă de incendiu.

ADVERTISING

O linie telefonică specială a fost pusă la dispoziția rudelor celor de la bord. Compania a mai precizat că nu se afla niciun cetățean străin în avion.

Operațiunea de salvare este una de amploare, dar și dificilă. Din Wuzhou au fost tirmiși imediat 117 pompieri și 23 de autoutilitare de stingere, iar alți 538 de salvatori au fost mobilizați din regiunile invecinate.

Avionul a decolat din Kunming la ora locală 13:11 și la 14:22 a dispărut de pe radar, potrivit datelor înregistrate de Flight Radar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În mai puțin de trei minute, avionul a coborât de la peste 8.800 de metri altitudine, la puțin peste 2.700. S-a prăbușit când era la 980 de metri. În momentul în care a dispărut de pe radar zbura cu o viteză de 376 de noduri.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a ordonat ca ancheta să înceapă de urgență.

Aeronava are 6 ani vechime. China Eastern este a treia cea mai mare companie aviatică a Chinei, cu zboruri interne și internaționale spre 248 de destinații.

ADVERTISING

Ultima tragedie aviatică produsă în China a avut loc în 2010, când 44 din cei 96 de pasageri ai unui zbor regional au murit, după ce avionul Henan Airlines s-a prăbușit în apropiere de aeroportul din Yichun, din cauza vizibilității reduse.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇