Un alt zbor afectat de turbulențe puternice: 12 persoane au fost rănite

Un alt zbor afectat de turbulențe puternice: 12 persoane au fost rănite

12 persoane au fost rănite, în urma unor turbulențe puternice care au afectat un zbor Qatar Airways. Aeronava, un Boeing 787-9 dreamliner, zbura de la Doha la Dublin, iar turbulențele care au provocat probleme au fost deasupra Turciei. Incidentul vine la doar câteva zile după ce un om a murit și aproximativ 100 au fost răniți, din care 20 sunt în stare gravă, într-un zbor al companiei Singapore Airlines care a fost afectat de turbulențe puternice.

Șase pasageri și șase membri ai echipajului au fost răniți duminică, a anunțat aeroportul din Dublin, într-un comunicat citat de Reuters.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, zborul QR17 s-a confruntat cu turbulențe în timp ce se afla deasupra Turciei, dar a reușit să aterizeze „în siguranță" la Dublin, cu puțin timp înainte de ora 13:00.

Echipaje medicale, dar și alte forțe de intervenție în caz de urgență au fost prezente la aterizarea la Dublin a aeronavei, pentru a putea interveni și a acorda primul ajutor persoanelor rănite.

Qatar Airways a emis un comunicat în care a informat că un număr mic de pasageri şi membri ai echipajului au fost răniți uşor în timpul zborului, iar aceștia primesc îngrijiri medicale. O investigație internă a fost deschisă pentru a elucida cauzele incidentului aviatic.

ADVERTISING

Incidentul vine la doar câteva zile după ce un om a murit și peste 100 au fost răniți într-un zbor al companiei Singapore Airlines care a fost afectat de turbulențe puternice. 20 de persoane au ajuns la terapie intensivă în spitale din capitala thailandeză.

Avionul Boeing 777-300ER care transporta 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului a decolat, luni, de la Londra spre Singapore și a fost deviat către Bangkok, unde a făcut o aterizare de urgență marți, la ora locală 15:45 local (08:00 GMT).

Incidentul extrem de grav subliniază potențialele pericole ale turbulențelor.

ADVERTISING

Citește mai multe detalii oferite de experți despre ce anume provoacă turbulențele, cât de mare este riscul pe care acestea îl prezintă și ce rol joacă încălzirea climatică în agravarea lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇