Ucraina susține că a ucis un al patrulea general rus

Ucraina susține că a ucis un al patrulea general rus

Oficialii ucraineni spun că au ucis un al patrulea general rus, ceea ce arată că generalii Moscovei sunt din ce în ce mai forțați să conducă de pe front.

Anton Gerashchenko, consilier la Ministerul de Interne al Kievului, a scris pe Telegram că forțele ucrainene l-au ucis pe generalul rus Oleg Mityaev, în timpul luptelor intense de la periferia orașului Mariupol, potrivit BBC.

Dar BBC precizează că nu poate verifica dacă afirmația acestuia este adevărată, iar Moscova nu a comentat încă informațiile despre moartea sa.

ADVERTISING

Gerashchenko a scris că Mityaev era comandantul diviziei 150 de puști motorizate și a postat o fotografie cu acesta.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat moartea unui alt general rus în timpul discursului său de noaptea trecută de la Kiev, dar nu i-a spus numele.

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Se crede că Rusia are aproximativ 20 de generali în Ucraina, care conduc invazia de pe front.

Săptămâna trecută, serviciul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărări a afirmat că un comandant de top din armata rusă, Vitali Gerasimov, a fost ucis în timpul luptei de lângă Harkov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Serviciile secrete ucrainene spun că Gerasimov a luat parte la al doilea război cecen şi la operaţiunea militară rusă din Siria. A primit o medalie „pentru întoarcerea Crimeii”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇