Turnul catedralei din Rouen a luat foc: Scena amintește de dezastrul de la Notre-Dame (Video)

Turnul catedralei din Rouen a luat foc: Scena amintește de dezastrul de la Notre-Dame (Video)

Turnul catedralei gotice din oraşul francez Rouen, din Normandia, a luat foc joi, în timpul unor lucrări de renovare.

În primele imagini difuzate de canalul francez de televiziune BFM se vedea un nor întunecat de fum care se înălța din vârful turnului catedralei gotce din Rouen , precum şi trecători care priveau în sus îngroziţi, informează Reuters.

Scena aminteşte de incendiul devastator produs la catedrala Notre-Dame din Paris în 2019, care a izbucnit tot în timpul unor lucrări de renovare.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini în care se văd flăcări puternice în turnul catedralei.

Potrivit prefecturii locale, catedrala înconjurată de mai multe săptămâni de schele şi de o învelitoare albă a fost evacuată, iar serviciile de urgenţă intervin la faţa locului.

ADVERTISING

În jurul clădirii a fost instalat un cordon de securitate, relatează sursa citată de Agerpres.

La fața locului acționează 70 de pompieri cu 40 de mașini de intervenție, iar transportul public din zonă a fost oprit, relatează Sky News.

Stéphane Gouezec, șeful serviciului de pompieri din Seine-Maritime, a anunțat că sursa incendiului a fost localizată, iar echipele de intervenție lucrau pentru a se asigura că nu mai există focare, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Gouezec a declarat presei că riscul de răspândire al flăcărilor este redus, întrucât incendiul s-a produs într-o zonă în care cea mai mare parte a structurii turnului este din metal.

Potrivit acestuia, muncitorii care lucrau la renovarea catedralei au observat primii flăcările și au alertat autoritățile.

Prefectura a menţionat că nu au fost raportate persoane rănite, iar amploarea pagubelor este incertă până în acest moment.

O bijuterie a arhitecturii medievale gotice, catedrala din Rouen datează din secolul al XII-lea și a fost imortalizată în mai multe rânduri de pictorul impresionist Claude Monet în secolul al XIX-lea.

Turla - realizată din fontă și înaltă de 151 de metri - este una dintre cele mai înalte din Europa și cea mai înaltă din Franța.

ADVERTISING

Aici au fost încoronați ducii Normandiei - iar în interiorul catedralei se află un mormânt care conține inima lui Richard I - cunoscut și sub numele de Richard Inimă de Leu - care a fost rege al Angliei din anul 1189 până la moartea sa, în 1199.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇