Turiștii au luat cu asalt Delta Dunării: La intrarea în Tulcea s-au format coloane de mașini pe distanțe de kilometri

Turiștii au luat cu asalt Delta Dunării: La intrarea în Tulcea s-au format coloane de mașini pe distanțe de kilometri

Pentru prima oară în ultimii ani, autoturismele cu turişti care şi-au programat minivacanţa de Paşte în Deltă au făcut, vineri, coloane de kilometri la intrarea în municipiul Tulcea, iar Poliţia Rutieră a suplimentat echipajele din trafic.

Datele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării arată că au fost rezervate până la 95% din locurile pensiunilor deschise în rezervaţie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Primele semnale privind aglomeraţia din trafic au fost înregistrate în jurul orei 11:00, pe drumul naţional Tulcea - Constanţa, iar ulterior situaţia s-a repetat pe segmentul Topolog-Cataloi, de pe drumul naţional Tulcea - Bucureşti.

"În municipiu am avut patru echipaje de Poliţie Rutieră şi un echipaj de Poliţie Locală, iar la 2 Cantoane (punct de pe drumul Tulcea - Constanţa - n.r.) am avut un echipaj care a îndrumat participanţii la trafic care veneau de pe autostradă să meargă spre Jurilovca, Mahmudia, Murighiol şi Dunavăţu, iar traficul spre Tulcea să nu se mai stranguleze", a declarat Dinu Condrat, șeful de cabinet împuternicit din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

El a mai spus că, vineri, conducerea IPJ a lucrat la o nouă replanificare a activităţilor Poliţiei Rutiere pentru ziua de sâmbătă, astfel încât să se evite aglomeraţia.

"Ne-a surprins şi pe noi (aglomeraţia - n.red.). Au fost coloane de kilometri, până la intersecţia Cataloi. Recomandăm şoferilor să plece din timp, să-şi planifice călătoria, să conducă cu viteze regulamentare şi cu mare atenţie", a menţionat reprezentantul IPJ.

Potrivit acestuia, traficul s-a fluidizat în jurul orei 15:00, iar cât timp circulaţia a fost îngreunată nu au fost aplicate amenzi contravenţionale.

35.000 de turişti sunt aşteptaţi să ajungă pe litoral în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai.

În acest context, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii le reamintește turiștilor că în zonele costiere de interes turistic, respectiv în zonele de plajă neamenajate, este interzis:

  • Accesul, circulația, staționarea sau parcarea mijloacelor de transport motorizate de orice tip;
  • Camparea în afara zonelor special amenajate în acest sens, interdicție valabilă pe întreg teritoriu al rezervației;
  • Distrugerea sau degradarea marcajelor ori a panourilor indicatoare;
  • Recoltarea sau incendierea vegetației ierboase și a altor resturi vegetale din zonele costiere;
  • Deteriorarea sau distrugerea habitatelor naturale, a speciilor de floră și faună;
  • Abandonarea, lăsarea în libertate a animalelor domestice și nesupravegherea animalelor de companie;
  • Depozitarea/abandonarea deşeurilor de orice fel;
  • Staționarea pe timpul nopții, organizarea de competiții sportive, aprinderea focului;
  • Orice activitate pe fâșia de plajă cuprinsă între 0 – 150 m de la linia cea mai înaintată a mării.

Informații importante cu privire la accesul în zona costieră din Rezervația Biosferei Delta DunăriiÎn zonele costiere...

Publicată de ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pe Joi, 29 aprilie 2021

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!