Turcia: Românii au salvat un bărbat de 35 de ani. O fetiță de 10 ani a fost scoasă de sub dărâmături după 147 de ore (Foto)

Turcia: Românii au salvat un bărbat de 35 de ani. O fetiță de 10 ani a fost scoasă de sub dărâmături după 147 de ore (Foto)

Salvatorii români care acţionează în zonele afectate de cutremur din Turcia au reușit, duminică, să scoată de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani, după o intervenţie care a durat 12 ore. Și o fetiță de 10 ani a fost scoasă vie de sub dărâmături, la 147 de ore de când s-a produs primul cutremur.

”În această dimineaţă, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore. După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen”, informează, într-o postare pe Facebook, ISU Bucureşti- Ilfov.

În această dimineață, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune…

Publicată de ISU Bucuresti-Ilfov pe Sâmbătă, 11 februarie 2023

Potrivit IGSU, victima a fost surprinsă de cutremur pe casa scării a unei clădiri de 6 etaje care s-a prăbușit. Bărbatul era prins sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare, fiind conștient și cooperant. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului.

🇷🇴👨🏻‍🚒🇹🇷Încă o persoană salvată de echipa de sprijin din România!În ultimele 12 ore, cel de al doilea modul mobilizat…

Publicată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Duminică, 12 februarie 2023

În acţiunile de salvare au fost implicaţi personal medical şi voluntari turci.

ADVERTISING

La acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor internaţionale venite în sprijin.

147 de ore sub dărâmături

Și o fetiță în vârstă de 10 ani a fost salvată de sub dărâmături în provincia Hatay din sudul Turciei, la 147 de ore de la cutremurul devastator care a lovit luni regiunea, potrivit municipalității din Istanbul, citată de CNN.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O înregistrare video arată cum echipele de căutare și salvare o scot pe fetiță, pe nume Cudi, de sub dărâmături și o transportă pe o targă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇