Trupele belgiene au ajuns în România (Video)

Trupele belgiene au ajuns în România (Video)

Primele trupe trimise de Belgia au ajuns astăzi în România, pentru a contribui la apărarea flancului estic al NATO, alături de militari din Franța, SUA, Italia, Germania și armată română.

Trupele au ajuns luni dimineață în România, prin punctul de frontieră Nădlac, din județul Arad. Convoiul militar se va alătura detașamentului francez al Forței de Răspuns a NATO, aflat deja în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, informează MApN.

Detașamentul belgian face parte din Forța de Răspuns NATO (NRF) activată de Consiliul Nord-Atlantic pe 25 februarie și va număra 300 de militari.

Le matériel et les véhicules sont aussi partis en Roumanie

„Ei se vor desfăşura în cadrul unui batalion franco-german din Forţa de reacţie rapidă, care va asigura o misiune de protecţie şi descurajare”, spunea ministrul Apărării belgian, Ludivine Dedonder.

ADVERTISING

Și Franţa va desfăşura în România 500 de militari cu vehicule blindate şi dispozitive de luptă, a precizat recent şeful Statului Major al armatei franceze, generalul Thierry Burkhard. Primii militari francezi au ajuns deja în România.

Unităţile franceză şi belgiană fac parte din forţa operaţională interarme cu foarte înalt nivel de pregătire (VJTF) a NATO. Ele vor constitui primele elemente ale grupului tactic al Alianţei în România, al cărui comandament urmează a fi preluat de Franţa.

Alături de francezi și belgieni, la baza Mihail Kogălniceanu sunt și trupe din SUA, dar și avioane de vânătoare și piloți din Germania și Italia. În plus, un detașament al Brigăzii 11 Air Assault din Olanda se află aici în luna martie, pentru un exercițiu militar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇