Ministrul francez al forţelor armate vine în România: Trimitem un mesaj de descurajare Rusiei, să nu treacă această graniţă. Și Kamala Harris ar planifica o vizită

Ministrul francez al forţelor armate vine în România: Trimitem un mesaj de descurajare Rusiei, să nu treacă această graniţă. Și Kamala Harris ar planifica o vizită

Ministrul francez al forţelor armate, Florence Parly (foto), a anunţat joi că se va deplasa duminică în România pentru a se întâlni cu aproximativ 500 de militari trimişi de Franţa în această ţară.

”Voi merge duminică în România pentru a-i vedea pe soldaţii noştri”, a declarat joi seara Parly, întrebată de postul Franceinfo.

”I-am desfăşurat pentru că datorăm asistenţă şi solidaritate unor ţări care aparţin Uniunii Europene, care aparţin Alianţei Atlantice şi care sunt cel mai aproape de acest conflict”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

”Vrem să trimitem un mesaj de descurajare Rusiei, astfel încât Rusia să nu mai facă niciun pas şi să nu îşi propună să treacă această graniţă care este Alianţa Atlantică; suntem ţări care sunt legate printr-un pact de solidaritate şi Rusia ştie că dacă unul dintre noi este atacat, atunci întreaga Alianţă va riposta”, a avertizat oficialul francez.

Franţa doreşte „să trimită un semnal Rusiei că ne protejăm şi că ne vom apăra dacă vom fi atacaţi; trimitem, de asemenea, un mesaj către partenerii noştri, către aliaţii noştri, cărora le datorăm solidaritate şi asistenţă”, a continuat ea. ”Este ceea ce va face Franţa, trimiţând, aşa cum face acum, chiar 500 de soldaţi în România şi îi voi vizita peste trei zile.”.

ADVERTISING

Potrivit The Hill, există discuții și ca vicepreședintele Kamala Harris să efectueze vizite la Varșovia și București în zilele următoare, ca semn de solidaritate în contextul invaziei rusești din Ucraina.

Harris ar urma să viziteze și trupele americane staționate în România și s-ar putea deplasa chiar și la granița cu Ucraina. ”Vizita ar putea avea loc în săptămânile ce urmează”, a declarat o sursă apropiată situației pentru publicația americană. Biroul Kamalei Harris a refuzat să facă orice comentarii în legătură cu această informație.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar armata rusă şi-a intensificat joi loviturile asupra oraşelor ucrainene. Unul dintre atacuri s-a soldat cu 33 de morţi într-o zonă rezidenţială din Cernigău, în nordul ţării.

Negociatorii ruşi şi ucraineni au convenit joi, după o a doua sesiune de discuţii, asupra unor "coridoare umanitare" pentru evacuarea civililor.

Negocierile se desfăşurau în regiunea belarusă Brest, la Belovejskaia Puşa, o localitate aflată în apropiere de graniţa cu Polonia. O primă întâlnire s-a încheiat luni fără progrese concrete.

Bombardarea mortală a oraşelor ucrainene stârneşte emoţii în întreaga lume, unde au loc demonstraţii şi manifestări de solidaritate cu ucrainenii.

Peste un milion de persoane au fugit din ţară, potrivit ultimelor cifre ale Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, în special în Polonia, Ungaria, România şi Republica Moldova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇