Trump respinge planul de susţinere economică votat cu mari eforturi de Congres. Oricum Biden spune că vrea unul nou

Trump respinge planul de susţinere economică votat cu mari eforturi de Congres. Oricum Biden spune că vrea unul nou

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a respins marţi seară pachetul de stimulare a economiei în valoare de 900 de miliarde de dolari adoptat de Congres, numindu-l „o ruşine” şi solicitând în special creşterea cuantumului în cazul cecurilor destinate familiilor.

„Îi cer Congresului să amendeze acest proiect de lege şi să mărească ridicol de scăzută sumă de 600 de dolari la 2.000 sau 4.000 de dolari pentru un cuplu.

De asemenea, cer Congresului să scape de elementele inutile şi costisitoare ale acestei legi”, a cerut Donald Trump într-o înregistrare video postată pe Twitter.

ADVERTISING

Planul adoptat luni seara de congresmenii americani după luni de blocaj nu poate intra în vigoare fără semnătura preşedintelui, informează AFP.

Cu toate acestea, fără să spună în mod explicit că nu îl va semna, miliardarul american solicită să i se trimită un proiect de lege amendat în mod "adecvat", altfel i-ar putea reveni "următoarei administraţii" sarcina de a adopta un plan de susţinere economică.

Pe lângă trimiterea de cecuri familiilor celor mai vulnerabile, într-un cuantum considerat insuficient de Donald Trump, planul adoptat luni de Congres prevede în special acordarea de asistenţă financiară întreprinderilor mici şi şcolilor, suplimentarea ajutoarelor de şomaj cu 300 de dolari pe săptămână, precum şi o sumă destinată distribuirii echitabile a vaccinurilor antiCOVID.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Biden va cere Congresului alt plan

Pe de altă parte, preşedintele ales al SUA Joe Biden a anunţat marţi că va cere anul viitor Congresului să voteze un nou plan de susţinere a economiei americane, puternic afectată de pandemia de COVID -19, relatează AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute în oraşul său Wilmington (nord-est), Biden a estimat că planul de 900 de miliarde de dolari votat luni de parlamentari este ''un prim pas''.

''Congresul şi-a făcut treaba săptămâna aceasta. Şi pot şi trebuie să le cer să o facă din nou anul viitor'', a spus el.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇