Triplu atac sinucigaș cu bombă în Mali: Cel puțin 9 morți și peste 60 de răniți (Video)

Triplu atac sinucigaș cu bombă în Mali: Cel puțin 9 morți și peste 60 de răniți (Video)

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte peste 60 au fost rănite într-un triplu atac sinucigaş cu bombă comis sâmbătă în oraşul Sevare, din centrul statului african Mali.

Atacul, care deocamdată nu a fost revendicat, a distrus sau avariat parţial aproximativ 20 de clădiri, potrivit lui Yacouba Maiga, purtător de cuvânt al guvernatorului regional, transmite Reuters.

Mali este epicentrul unei insurgenţe violente care a urmat rebeliunii separatiştilor tuaregi din 2012, iar la Sevare se află o bază importantă a armatei maliene şi trupe din Misiunea ONU în Mali.

ADVERTISING

După rebeliunea separatiştilor tuaregi, în regiunea Sahel s-au răspândit numeroşi militanţi islamişti având legături cu reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida. Aceştia din urmă au capturat teritorii şi au ucis mii de persoane, alte milioane de oameni fiind nevoiţi să-şi părăsească locurile în care trăiau.

Atacul a avut loc la două zile după ce patru persoane, printre care şeful de cabinet al preşedintelui interimar al statului Mali, au fost ucişi într-o ambuscadă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇