Mai mulți militari ai Misiunii ONU în Mali, răniți într-un atac terorist sinucigaș: Președintele Germaniei se declară șocat

Mai mulți militari ai Misiunii ONU în Mali, răniți într-un atac terorist sinucigaș: Președintele Germaniei se declară șocat

Cel puţin 13 militari din cadrul Misiunii Naţiunilor Unite au fost răniţi în urma unui atac terorist sinucigaş care a vizat o patrulă de militari germani, în Mali, anunţă Ministerul de Externe de la Berlin, conform agenţiei DPA.

În atacul produs la circa 180 de kilometri de oraşul Gao au fost răniţi 12 militari germani din cadrul Misiunii ONU în Mali şi un militar din alt stat care participă la operaţiunile Naţiunilor Unite de menţinere a păcii.

În Mali sunt active grupuri islamiste afiliate reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida în Maghrebul Islamic.

Trei militari germani sunt în stare gravă, iar unul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a declarat ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer.

"Militarii ONU însoţeau un convoi al armatei din Mali", a declarat Myriam Dessables, purtătorul de cuvânt al Misiunii Naţiunilor Unite de menţinere a păcii în Mali.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, s-a declarat "şocat" de atacul terorist din Mali.

”Gândurile mele sunt la rudele şi prietenii militarilor răniţi", a declarat Frank-Walter Steinmeier.

Germania participă cu 900 de militari la Misiunea ONU de menţinere a păcii în Mali.

Foto: www.countryreports.org

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇