Trei ruși arestați la Moscova pentru atacul asupra Podului Crimeii

Trei ruși arestați la Moscova pentru atacul asupra Podului Crimeii

Tribunalul districtului Basmanni din Moscova a dispus arestarea a trei suspecți acuzați pentru explozia care a distrus o bucată a Podului Kerci, care leagă Crimeea anexată ilegal de Rusia.

Cetățenii ruși Aleksandr Bilin, Oleg Antipov și Dmitri Heavi vor rămâne în arest până la 8 decembrie. Cei trei sunt acuzați de „comiterea unui act terorist prin conspirație anterioară care a cauzat decese și pagube proprietății”, relatează agenția rusă de presă Interfax, citată de Meduza.io.

Pe 13 octombrie, un tribunal din Simferopol a dispus arestarea primilor cinci suspecți pentru explozia de pe podul Kerci. Aceștia sunt Artem Azatian, Georgy Azatian, Roman Solomko, Vladimir Zlob și Artur Terceanian.

ADVERTISING

Potrivit anchetatorilor, cel puțin 12 persoane ar fi putut fi implicate în acest sabotaj. Alți patru suspecți sunt căutați, dar nu se știe unde se află aceștia.

Pe 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerci, iar trei persoane au murit. Explozia a provocat prăbușirea a trei benzi din secțiunea rutieră a podului, iar mai multe vagoane-cisternă ale unei garnituri feroviare au luat foc.

Rusia a acuzat Kievul de comiterea unui act terorist și a răspuns prin bombardarea infrastructurii civile a Ucrainei.

ADVERTISING

Serviciul de securitate al Rusiei, FSB, a anunțat că sabotajul a fost organizat de serviciul de informații al ministerului ucrainean al Apărării. Kievul a calificat "un nonsens" această ipoteză, refuzând să comenteze acuzațiile FSB.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇