Tragedie în Nepal, unde un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit (Video) UPDATE

Tragedie în Nepal, unde un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit (Video) UPDATE

Un avion cu 72 de oameni la bord, 68 de pasageri și 4 membri ai echipajului, s-a prăbușit, duminică, în oraşul Pokhara, din vestul Nepalului. 68 de morți au fost confirmați până acum, iar patru persoane sunt date dispărute.

Duminică seara, după lăsarea întunericului, salvatorii au întrerupt căutarea celor patru persoane dispărute, care va fi reluată luni.

Avionul decolase din capitala Kathmandu cu destinaţia Pokhara, iar cursa era de doar 27 de minute. Aparatul de zbor s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara, informează Reuters, DPA și AFP.

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula. Printre pasageri se aflau 15 cetăţeni străini și doi bebeluși.

''Echipele de salvare au sosit deja la locul incidentului şi încearcă să stingă focul'', a declarat un responsabil local, Gurudutta Dhakal.

ADVERTISING

În imagini se vede cum avionul s-a rupt în bucăți.

Un martor a povestit pentru BBC că duminică a văzut avionul învârtindu-se rapid în aer, după care s-a prăbușit, la scurt timp după ora locală 11:00.

„Când am ajuns acolo, locul prăbușirii era deja aglomerat. Din flăcările avionului ieșea un fum imens. Apoi, elicopterele au venit la scurt timp. Pilotul a făcut tot posibilul să nu lovească vreo casă. Era un spațiu mic chiar lângă râul Seti, iar avionul a lovit solul în acel spațiu mic", a explicat Deevta Kal.

ADVERTISING

Un alt martor afirmă că a auzit oameni cerând ajutor de sub dărâmături. Bishnu Tiwari, localnic care s-a grăbit să ajungă la locul prăbuşirii avionului după producerea tragediei, pentru a ajuta la căutări, a declarat că eforturile salvatorilor au fost îngreunate de fumul gros şi de flăcări.

“Flăcările erau atât de puternice încât nu ne puteam apropia de avion. Am auzit un bărbat ţipând să fie ajutat, dar din cauza flăcărilor şi fumului nu l-am putut ajuta”, a explicat Tiwari.

Conform website-ului FlightRadar24, avionul era în funcţiune de 15 ani. Avionul ATR72 este un bimotor cu propulsie turbo, produs de un joint venture între Airbus şi compania italiană Leonardo.

ADVERTISING

Premierul Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgență a cabinetului și a cerut localnicilor să ajute la eforturile de salvare.

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇