Tragedia din Alpii italieni: Bilanţul victimelor a crescut la 9 morţi. Mai sunt de găsit 3 dipăruţi

Tragedia din Alpii italieni: Bilanţul victimelor a crescut la 9 morţi. Mai sunt de găsit 3 dipăruţi

Bilanţul victimelor după desprinderea unui bloc uriaş din Gheţarul Marmolada, cel mai înalt vârf al Alpilor italieni, a crescut miercuri de la şapte la nouă morţi, după descoperirea altor două corpuri, anunţă autorităţile locale.

”Sunt nouă victime confirmate”, a anunțat într-o confernţă de presă preşedintele provinciei autonome Trento (nord) Maurizio Fugatti, citat de AFP.

”Căutările au permis identificarea altor două corpuri, transportate în vale. Mai sunt de găsit trei dipăruţi”, confirmă într-un mesaj postat pe Twitter preşedintele regiunii Veneţia Luca Zaia.

ADVERTISING

”Facem tot ceea ce putem pentru a găsi persoane căutate de familiile lor. Căutările continuă cu drone, care şi-au demonstrat importanţa”, subliniază Maurizio Fugatti.

Acest nou bilanţ este anunţat în contextul în care unele familii acuză autorităţile de faptul că au permis accesul la gheţar, în pofida unor condiţii de ascensiune în mod evident periculoase.

Potrivit unor martori, drumeţi şi ghizi au alertat în ultimele săptămâni cu privire la faptul că gheţarul este periculos - fragilizat de încăzirea globală şi de temperaturi record înregistrate anul acesta în Italia.

ADVERTISING

Pe Vârful Marmolada s-au înregistrat 10°C cu o zi înainte de tragedie.

Parchetul din Trento a deschis o anchetă în vederea stabilirii cauzelor acestei tragedii, provocată de desprinderea unui serac, care a antrenat o avalanşă de gheaţă şi roci.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇