Ore întregi s-au chinuit salvamontiștii să salveze un Cane Corso. Era extrem de agresiv și agitat

Ore întregi s-au chinuit salvamontiștii să salveze un Cane Corso. Era extrem de agresiv și agitat

Salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui câine din abruptul Cheilor Mănăstirii din Rameţ.

Animalul, extrem de agresiv şi agitat, risca să cadă în gol.

”Acţiune de salvare atipică şi riscantă derulată de salvatorii montani din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judetean Alba”, a anunţat mai devreme Salvamont România.

”Un cetăţean a relatat faptul că a ieşit de dimineaţă să-şi plimbe câinii şi a sesizat lipsa unuia dintre ei. Ulterior, a auzit lătratul acestuia undeva pe stâncile de pe versantul din partea dreaptă a văii, constatând că nu are posibilitatea de a urca pentru a identifica locul în care se află şi să-şi coboare câinele blocat”, au mai transmis salvamontiştii.

Stâncile sunt acoperite cu zăpadă şi iarbă îngheţată, aşa că exista pericolul alunecării.

ADVERTISING

”Salvatorii montani au escaladat peretele stâncos până în vecinătatea câinelui, însă încercările acestora de a-l asigura şi coborî sunt împiedicate de faptul că acest câine, care face parte din rasa Cane Corso, este de talie mare, speriat, agitat şi agresiv. Spaţiul de pe stâncile pe care se află animalul este foarte îngust, peretele este abrupt şi sunt şanse ca acesta să cadă dacă se zbate sau încearcă să fugă de salvatori”, au mai precizat iniţial salvatorii montani.

Ulterior, au avut însă succes.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Acţiunea pentru recuperarea câinelui s-a finalizat cu succes. Salvatorii montani au reuşit să-l coboare în siguranţă, iar acum este liniştit, cooperant şi proprietarul acestuia este fericit. Aşa după cum se vede in fotografiile făcute după încheierea misiunii, câinele şi salvatorii chiar s-au şi împrietenit...mai de la distanţă şi fără mişcări bruşte”, glumesc salvamontiştii din Alba. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇