Tim Walz, primul discurs după ce a fost desemnat vicepreședinte al lui Harris. A mizat pe sinceritate

Tim Walz, primul discurs după ce a fost desemnat vicepreședinte al lui Harris. A mizat pe sinceritate

Guvernatorul democrat al statului Minnesota Tim Walz, ales marţi de Kamala Harris drept candidat la funcţia de vicepreşedinte în alegerile americane din noiembrie, a lansat marţi un atac frontal împotriva lui Donald Trump, prezentându-l pe candidatul republican la Casa Albă drept un retrograd care „seamănă haos şi diviziune”.

„Nu are nicio idee despre ce este serviciul (naţiunii)", a spus Tim Walz în cursul primului său miting la Philadelphia alături de Kamala Harris. „Nu are timp pentru aceasta pentru că este prea ocupat să-şi servească propriile interese", a mai declarat el, citat de AFP.

ADVERTISING

Venit din „Midwest", guvernatorul de Minnesota era până acum puţin cunoscut în afara graniţelor statului său. Cu rădăcinile sale rurale, acest fost profesor şi antrenor de fotbal american şi-a făcut debutul pe „biletul" democrat sub semnul sincerităţii.

„Dacă Trump are ocazia să revină, va relua exact de unde a rămas acum patru ani, dar de data aceasta va fi mult, mult mai grav", a remarcat Tim Walz, criticând un fost preşedinte care vrea să "ne restrângă libertăţile" şi "să-i ajute pe cei superbogaţi".

ADVERTISING

„Nu vă înşelaţi: infracţiunile violente au crescut sub Donald Trump. Şi asta fără a numără infracţiunile pe care el le-a comis", a afirmat, de asemenea, guvernatorul de Minnesota în faţa mulţimii prezente.

Faţă de programul miliardarului republican, Harris este o candidată capabilă să „aducă bucuria" înapoi în ţară, a argumentat Walz.

Cu mai puţin de trei luni înainte de alegeri, Harris-Walz vrea să se prezinte ca un duo complementar capabil să atragă un electorat foarte mare: ea este un fost procuror capabil să devină prima femeie de culoare preşedinte al Statelor Unite, el este un fost senator capabil să se adreseze clasei muncitoare.

ADVERTISING

Kamala Harris şi-a prezentat potenţialul vicepreşedinte drept „un luptător pentru clasele de mijloc" şi un „patriot", mai notează AFP.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇