The New York Times: Israelul ar fi cumpărat vaccinuri rusești pentru inamicii sirieni, ca să obțină eliberarea unei tinere

The New York Times: Israelul ar fi cumpărat vaccinuri rusești pentru inamicii sirieni, ca să obțină eliberarea unei tinere

Pentru ca să obțină eliberarea unei tinere capturate de inamicii sirieni, Israelul a cumpărat vaccinuri antiCovid rusești pentru această țară, potrivit informațiilor obținute de The New York Times. Mai mult, diplomația de la Moscova ar fi mediat negocierile.

Potrivit declarațiilor oficiale, însă, prizoniera și-ar fi recăpătat libertatea în schimbul a doi păstori sirieni, care au fost capturați de israelieni.

Niciuna dintre părți nu a confirmat achiziția de vaccinuri rusești Sputnik V ca făcând parte din înțelegere.

ADVERTISING

Întrebat totuși despreaceastă situație, într-un interviu transmis în direct sâmbătă seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că țara sa nu trimite vaccinuri în Siria. Pe de altă parte, i-a mulțumit președintelui rus Valdimir Putin, precizând apoi că nu va adăuga nimic în plus.

Informația publicată de The New York Times a dus la creșterea frustrărilor în rândul comunității palestiniene din Israel, care acuză guvernul de discriminare, pentru că a furnizat doar câteva mii de vaccinuri celor aproximativ 2,8 milioane de palestinieni care trăiesc în Cisiordania ocupată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În tot acest timp, campania de vaccinare din Israel merge extrem de bine - jumătate din populație primind deja serul antiCovid.

Israelul relaxează măsurile de restricție ca urmare a succesului campaniei de vaccinare antiCovid-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇