Terasamentul DN1 s-a surpat la Breaza și circulația e restricționată (Video) CNAIR: Nu putem garanta că nu vor mai apărea alunecări

Terasamentul DN1 s-a surpat la Breaza și circulația e restricționată (Video) CNAIR: Nu putem garanta că nu vor mai apărea alunecări

Traficul rutier este restricţionat pe DN 1, în afara localităţii Breaza, după ce terasamentul drumului s-a surpat.

Surparea s-a produs pe sensul de mers dinspre Braşov către Ploieşti, pe o lungime de aproximativ 60 de metri, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, citat de Agerpres.

Astfel, se va institui restricţie temporară pe prima bandă, de la kilometrul 99+200 până la kilometrul 98+850.

Restricţia va fi semnalizată corespunzător şi poliţiştii rutieri vor acţiona pentru asigurarea fluenţei traficului în zona respectivă.

Surpare majoră pe DN 1 la Breaza, sens Brașov-Ploiești. Reparațiile vor dura câteva săptămâni. Duminică, la întoarcere…cozi. Filmare primită

Publicată de Alex Lancuzov pe Vineri, 3 februarie 2023

”În zona km 99, între Breaza și Sinaia, a apărut această surpare. Avem echipe în zonă, am restricționat banda. Reprezentanți de-ai noștri sunt la Prefectura Brașov pentru a obține aprobarea intervenției pe motiv de calamitate.

ADVERTISING

Deși nu a căzut tot drumul, modul în care se manifestă această alunecare creează posibilitatea cel puțin a prăbușirii unei benzi.

Nu putem estima cât va dura, dar intervenim cât se poate de repede”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, la Digi24.

Acum este închisă doar o bandă, însă în cazul ”în care va continua surparea va trebui să găsim soluții până la refacerea viabilității drumului”.

”Încercăm să intervenim doar prin restricționarea traficului, dar nu putem să garantăm că nu vor mai apărea în continuare astfel de alunecări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În primă fază, vom stopa alunecarea, după aceea, vom vedea dacă alunecarea se mai manifestă. După ce vom stopa alunecarea, vom acționa pentru refacerea planeității drumului. Problema asta a apărut intempestiv”, a precizat oficialul CNAIR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇