Tentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei. 4 persoane au fost arestate

Tentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei. 4 persoane au fost arestate

Patru suspecţi au fost arestaţi în acest weekend în Regatul Ţărilor de Jos în cadrul anchetei privind o tentativă de răpire a ministrului belgian al Justiţiei, Vincent Van Quickenborne, care a dat vina pe „mafia drogurilor”.

Ministrul, de asemenea primar al localităţii Kortrijk, s-a adresat sâmbătă seara locuitorilor acestui oraş din Flandra de Vest care participau la un bal municipal, într-un mesaj video difuzat duminică de radioul şi televiziunea publică RTBF, notează AFP.

El a spus că a primit un telefon joi de la procurorul federal Frédéric Van Leeuw. "M-a avertizat în legătură cu un proiect de răpire care mă viza", a declarat ministrul în acest mesaj video, adăugând că nu a dorit să anuleze festivităţile pentru "a nu da credit mafiei drogurilor".

Parchetul federal belgian a anunţat că ministrul a fost plasat sub supravegherea întărită a poliţiei şi că patru suspecţi au fost arestaţi în Olanda. A fost solicitat transferul lor în Belgia.

O sursă judiciară a confirmat pentru AFP că o armă automată a fost descoperită într-un vehicul reperat în apropierea locuinţei ministrului la Kortrijk.

Cotidianul flamand Het Laatste Nieuws a raportat că în autovehiculul suspect, înmatriculat în Olanda, au fost găsite arme de foc, printre care pistoale kalaşnikov şi sticle pline cu benzină.

Ministrul a reacţionat pe reţelele sociale, afirmându-şi hotărârea de a continua lupta împotriva "crimei organizate". "Nu ne vom pleca niciodată în faţa violenţei", a subliniat el.

Premierul belgian, Alexander De Croo, a denunţat o "ameninţare absolut inacceptabilă". "Nu vom fi intimidaţi de nimeni", a scris el pe Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇