Tentativă de asasinat la Moscova: Momentul în care explodează mașina unui dezertor ucrainean (Video)

Tentativă de asasinat la Moscova: Momentul în care explodează mașina unui dezertor ucrainean (Video)

La Moscova a avut loc, vineri, o tentativă de asasinat, care l-a vizat pe un fost ofițer de informații ucrainean, care a dezertat în Rusia în 2018. Mașina sa a explodat, în momentul în care acesta s-a urcat în ea și i-a pornit motorul.

Potrivit Pravda, fostul ofițer de informații ucrainean, Vasili Prozorov, a fost rănit după ce mașina sa, o Toyota Land Cruiser, a explodat atunci când i-a pornit motorul. Un dispozitiv exploziv a fost detonat sub mașina sa. Explozia ar fi avut loc pe autostrada Korovinsky din Moscova.

Nu sunt informații certe despre cât de rău a fost rănit ofițerul dezertor, sursele citate de Pravda spunând că ar fi în stare stabilă. Alte surse media susțin că Prozorov a murit în explozie.

ADVERTISING

Vasili Prozorov a fost ofițer al SBU, serviciul de securitate al Ucrainei. El a fost demis de aici în 2018, iar un an mai târziu, într-o conferință de presă susținută la Moscova, el a susținut că a spionat pentru Rusia încă din 2014. El lucra la SBU din 1999 și a susținut că a decis să spioneze pentru Rusia din motive ideologice.

Potrivit media ucrainene, recent, Prozorov a jucat un rol important în a face o legătură între Ucraina și atentatul de la sala de concerte de la mall-ul din Moscova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇