Atentatul de la Moscova. Ce au descoperit anchetatorii ruși în telefonul unui terorist: ”timbru ucrainean cu un gest obscen”

Atentatul de la Moscova. Ce au descoperit anchetatorii ruși în telefonul unui terorist: ”timbru ucrainean cu un gest obscen”

Comitetul de anchetă al Rusiei a anunţat că examinează o pistă ucraineană în atentatul comis în martie la o sală de concerte de lângă Moscova şi care a fost revendicat de către gruparea jihadistă Stat Islamic.

„Anchetatorii au putut recupera date din telefoanele mobile aparţinând celor acuzaţi de comiterea atentatului de la Crocus City Hall”, a transmis într-un comunicat Comitetul de anchetă, responsabil de principalele dosare penale în Rusia.

La 22 martie, bărbaţi înarmaţi au pătruns în sala de concerte Crocus City Hall, în apropiere de Moscova, unde au deschis focul asupra mulţimii de oameni şi au incendiat clădirea. Cel puţin 144 de persoane au fost ucise, iar 360 rănite în acest revendicat de Stat Islamic.

ADVERTISING

Doisprezece suspecţi au fost arestaţi, între care patru presupuşi atacatori, originari din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală.

Citeşte integral pe ŞtirileProTV.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇