Telenovela care a dus la alerta din Sibiu: Fata fusese promisă altui băiat, dar iubitul și familia lui i-au organizat răpirea, fără să-i spună

Telenovela care a dus la alerta din Sibiu: Fata fusese promisă altui băiat, dar iubitul și familia lui i-au organizat răpirea, fără să-i spună

Procurorii din Sibiu arată cum s-a ajuns la răpirea fetei de 14 ani din Tălmaciu. Ea fusese logodită de părinţi, potrivit tradiţiei rrome, cu un băiat pe care nu îl plăcea, însă a cunoscut pe Facebook un alt băiat. Acest iubit a organizat răpirea, chiar cu ajutorul părinţilor şi însoţit de mama sa, fără ca fata să ştie însă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, a relatat, miercuri, tot ce s-a întâmplat.

”Minora fusese logodită de părinţi potrivit tradiţiei rrome cu un băiat pe care nu îl plăcea. Ea cunoscuse pe Facebook un băiat şi vorbise cu el să vină să o ceară de la părinţi.

ADVERTISING

Această persoană, având şi sprijinul părinţilor săi, a organizat însă răpirea minorei din noaptea de 9.01.2023, fără ca minora să cunoască acest plan şi fără a avea consimţământul ei", povesteşte procurorul.

În acea noapte, în jurul orei 3:30, cinci persoane, purtând cagule şi având arme (topor, sabie), au pătruns prin violenţă şi efracţie în imobilul din Tălmaciu unde locuia fata, au intrat în camera unde ea dormea împreună cu mama sa şi împotriva voinţei sale au scos-o din casă şi au urcat-o într-un autoturism.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei 4 bărbaţi din Avrig au primit suma de 6.000 de euro pentru fapta lor.

"Ei au fost însoţiţi de mama băiatului, care având şi ea o cagulă pe faţă a intrat în imobilul din Tălmaciu şi a participat la răpirea minorei”, subliniază Parchetul.

Cei 5 inculpaţi (4 bărbaţi şi o femeie) au fost puşi sub acuzare pentru lipsire de libertate şi violare de domiciliu.

Marţi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu, iar cei 5 inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISING

”Cu privire la celelalte persoane care au participat în calitate de complici sau instigatori la infracţiunea de lipsire de libertate se efectuează în continuare cercetări urmând a se stabili cu exactitate faptele săvârşite de acestea. Procurorul va aprecia în funcţie de probele ce vor fi administrate măsurile ce urmează a fi dispuse în cauză.  La acest moment procurorul a dispus efectuare în continuare a urmăririi penale cu privire la încă 5 persoane”, a arătat sursa citată.

Amintim că fata a fost găsită, luni după-amiază, în localitate Vad din judeţul Braşov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇