Țările de Jos închid școlile mai devreme și anunță că nici anul acesta nu vor fi Sărbători prea fericite

Țările de Jos închid școlile mai devreme și anunță că nici anul acesta nu vor fi Sărbători prea fericite

Țările de Jos anunță extinderea restricţiilor legate de COVID-19 în perioada vacanţei de Crăciun, inclusiv prin închiderea anticipată a şcolilor, a declarat marţi premierul olandez Mark Rutte.

Răspândirea rapidă a variantei Omicron a coronavirusului, care reprezintă aproximativ 1% din noile infecţii din ţară, ”este un motiv de îngrijorare şi precauţie”, a spus Rutte la televiziune.

Şcolile elementare vor fi închise cu o săptămână mai devreme, pe 20 decembrie, în încercarea de a preveni ca adulţii să fie infectaţi de copii în timpul Crăciunului, spitalele fiind asaltate de un val de pacienţi cu COVID-19.

ADVERTISING

Rutte a spus că un al doilea Crăciun ”în timpul căruia bunicii nu-şi puteau îmbrăţişa nepoţii sub brad” este o necesitate dureroasă.

Vaccinurile de rapel pentru a îmbunătăţi imunitatea împotriva variantei Omicron vor fi oferite tuturor adulţilor olandezi înainte de sfârşitul lunii ianuarie, a declarat ministrul Sănătăţii, Hugo de Jonge.

Alte restricţii în vigoare din 28 noiembrie, inclusiv închiderea restaurantelor, barurilor, magazinelor neesenţiale şi a altor locuri publice de la ora 17:00. până la ora 5 a.m., interzicerea accesului tuturor spectatorilor la evenimentele sportive şi recomandările de a lucra de acasă cât mai mult posibil au fost prelungite până pe 14 ianuarie.

ADVERTISING

Infecţiile în ţara de 17,5 milioane de locuitori au scăzut de la niveluri record după introducerea carantinei pe timp de noapte, dar rămân relativ ridicate, în jur de 85 la 100.000 de locuitori. Numărul de pacienţi cu Covid-19 din spitale a rămas printre cele mai ridicate niveluri ale anului, iar spitalele din toată ţara au primit ordin să amâne cu săptămâni întregi toate procedurile medicale care nu sunt urgente, pentru a elibera paturi în unităţile de terapie intensivă.

Deoarece infecţiile rămân cele mai mari în rândul copiilor mici, experţii au recomandat guvernului să închidă şcolile cu o săptămână mai devreme.

ADVERTISING

Olanda a înregistrat aproape 2,9 milioane de infecţii cu coronavirus, cu 20.214 decese asociate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇