După primul deces Omicron, Marea Britanie adoptă azi noi restricții. Numărul infectărilor se dublează la 2-3 zile

După primul deces Omicron, Marea Britanie adoptă azi noi restricții. Numărul infectărilor se dublează la 2-3 zile

Guvernul de la Londra a anunţat că sunt necesare noi măsuri în Marea Britanie pentru a tempera înmulţirea cazurilor cu varianta Omicron a coronavirusului.

Astfel, se va putea câștiga timp pentru a înţelege caracteristicile acestei variante care se transmite într-un ”ritm fenomenal”, numărul cazurilor dublându-se la fiecare 2-3 zile, relatează Reuters.

Parlamentarii britanici vor vota, marţi, un set de măsuri în acest sens, printre care se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice, prezentarea certificatului verde pentru accesul în anumite incinte sau telemunca obligatorie, acolo unde este posibil.

ADVERTISING

Unii parlamentari conservatori din partidul premierului Boris Johnson susţin, însă, că aceste măsuri sunt prea severe şi ar putea vota împotrivă, dar ele ar putea, totuşi, trece de votul Camerei Comunelor, cu ajutorul sprijinului din partea opoziţiei laburiste.

''Ne confruntăm cu un val masiv de (cazuri de infectare cu varianta) Omicron şi aceste măsuri din 'Planul B' sunt vitale pentru a câştiga timp, astfel încât să administrăm cât mai multe doze booster'' de vaccin antiCovid, a explicat purtătorul de cuvânt al şefului Executivului.

ADVERTISING

Deja după ce primele cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate pe 27 noiembrie în Marea Britanie, prim-ministrul Boris Johnson a impus restricţii mai dure.

Numărul infectărilor se dublează la 2-3 zile

Guvernul de la Londra mizează pe a treia doză de vaccin pentru a combate această nouă variantă foarte contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2.

''Ceea ce am aflat despre această nouă variantă, Omicron, în ultima săptămână este că, înainte de toate, se răspândeşte într-un ritm fenomenal'', a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Savid Javid.

ADVERTISING

''Numărul infectărilor se dublează la fiecare două sau trei zile, aşadar, va fi un val masiv de infecţii'', a atenţionat acesta.

Al doilea lucru observat, adăugă ministrul britanic al Sănătăţii, ''este că două doze de vaccin nu sunt suficiente, este nevoie de trei doze - cu doza booster''.

Marea Britanie a anunţat, luni, primul deces provocat de varianta Omicron, până în prezent fiind confirmate în această ţară 3.137 de infectări cu această variantă, număr foarte probabil mult sub cel real.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇