Târg de Crăciun la București? Exclus! ”Suntem pe marginea prăpastiei”

Târg de Crăciun la București? Exclus! ”Suntem pe marginea prăpastiei”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi seară, că nu va fi organizat niciun târg de Crăciun în această iarnă, la București, din cauza situaţiei sanitare.

”Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situaţie sanitară excepţională. Suntem în situaţia în care mor medici şi personal sanitar, nu ne permitem să amplificăm această pandemie”, a declarat Nicușor Dan, joi seară, la B 1 TV.

Primarul a explicat că în anii următori va exista o astfel de manifestare.

ADVERTISING

În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemie, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târguri de Crăciun.

Primăria va fi într-un parteneriat cinstit, comercial, cu operatori privaţi. Primăria va pune spaţiu la dispoziţie, aceştia vor plăti o chirie care pote să fie mare/ mică, o să vedem ce va spune piaţa în momentul acela şi la rândul lor vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială în care niciodată Primăria nu plăteşte nimic. Asta este modul în care o să facem”, a mai declarat Dan.

ADVERTISING

Întrebat de ce la Sibiu se poate organiza târgul de Crăciun - chiar dacă oraşul a depşit incidenţa cumulată de trei cazuri la mia de locuitori – Nicuşor Dan a afirmat: ”Eu spun cu toată responsabilitatea: noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei, în Bucureşti. Opinia fermă pe acest subiect este că nu trebuie să avem un târg de Căciun în această iarnă”.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇