Țara unde cei care nu poartă mască de protecție riscă până la doi de închisoare

Țara unde cei care nu poartă mască de protecție riscă până la doi de închisoare

Persoanele care încalcă în mod intenţionat restricţiile privind prevenirea răspândirii Covid-19 riscă până la doi de închisoare, au anunţat autorităţile din această ţară, pe fondul îngrijorării că cetăţenii au început să ia mai puţin în serios măsurile după ridicarea stării de urgenţă.

În Etiopia este interzisă strângerea mâinilor, purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice, numărul persoanelor care pot ocupa simultan o masă în localuri este limitat la trei, iar oamenii trebuie să păstreze între ei o distanţă de aproximativ 2 metri, relatează CNN.

ADVERTISING

Conform noilor reglementări, cei care încalcă restricţiile pot fi amendaţi şi condamnaţi la pedepse de până la doi ani de închisoare.

Etiopia, ţara cu cei mai mulţi locuitori din Africa după Nigeria (peste 100 de milioane de locuitori), a declarat stare de urgenţă în aprilie. Starea de urgenţă a fost ridicată abia în luna septembrie.

Au fost raportate până acum în această ţară 91.118 cazuri de Covid-19, 1.384 de decese şi 44.506 de vindecări.  Datele reale ar putea fi însă diferite, în condiţiile în care capacitatea de testare a ţării este limitată. Cel puţin 79 de persoane au murit de Covid-19 în ultima săptămână, însă doar 2 la sută dintre decese sunt înregistrate în mod oficial.

ADVERTISING

Etiopia a amânat alegerile regionale şi parlamentare care urmau să aibă loc în august, acestea urmând să fie organizate anul viitor.

C.S.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇