Tactica pământului pârjolit în Ucraina: Cireșele otrăvite i-ar fi îmbolnăvit "în masă" pe soldații ruși

Tactica pământului pârjolit în Ucraina: Cireșele otrăvite i-ar fi îmbolnăvit "în masă" pe soldații ruși

Trupele ruse se confruntă cu probleme neașteptate pe teritoriul pe care l-au invadat. Fermierii ucraineni au tratat cireșele cu insecticide, provocând „îmbolnăvirea în masă” a forțelor inamice.

Soldații ruși s-au bucurat când au furat cireșele din orașul ocupat Melitopol. În această zonă există livezi întinse, iar piața este plină de oameni care vin să vândă cireșe, chiar și în vremea războiului. Pentru invadatori, fructele au avut, însă, un efect secundar neașteptat.

Fermierii au tratat cireșele cu insecticide, provocând "îmbolnăvirea în masă" a rușilor, relatează presa ucraineană citându-l pe primarul orașului, Ivan Fedorov.

ADVERTISING

Edilul a spus că acesta este "un alt tip de mișcare partizană", relatează Sky News.

Ce mai fură rușii din Melitopol

Situat în sud-estul Ucrainei, lângă Marea Azov, Melitopol a fost cucerit de ruși în primele zile ale invaziei. Primarul Fedorov a fost răpit de forțele ruse, apoi eliberat.

Nu este prima oară când trupele ruse sunt surprinse de acte neconvenționale de sabotaj în acest oraș. În luna mai, soldații ruși au furat toate mașinile de la un dealer de echipamente agricole și le-au expediat în Cecenia, potrivit unui om de afaceri ucrainean din zonă. După un drum de peste 1.000 de kilometri, hoții au constatat, însă, că nu pot folosi niciuna dintre mașinile agricole furate, deoarece erau echipate cu GPS și au fost blocate de la distanță .

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rușii au furat 27 de mașini agricole de la dealerul Agrotek din Melitopol, paguba fiind estimată la aproape 5 milioane de dolari.

Alte surse din regiunea Melitopol spun că furtul rușilor s-a extins și la cerealele ținute în silozuri, într-o regiune care produce sute de mii de tone de cereale anual.

Furt la nivel "industrial"

La sfârșitul lunii aprilie, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a emis un comunicat în care acuza forțele ruse că "jefuiesc ţăranii" și au furat mai mult de 60 de tone de grâu şi camioanele de marfă din oraşul Kameanka-Dniprovska.

Primarul oraşului Melitopol a spus atunci pentru CNN că rușii practică furtul "la scară industrială". "Ieri am publicat un videoclip cu un convoi de peste 50 de maşini cu remorci care scot cereale din teritoriile noastre ocupate. Şi astăzi nu ştim unde l-au trimis", a declarat atunci Ivan Fedorov.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇