Sydney a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID de la începutul pandemiei. Ministrul Sănătății: Cei care nu se vaccinează sunt egoiști

Sydney a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID de la începutul pandemiei. Ministrul Sănătății: Cei care nu se vaccinează sunt egoiști

Cazurile de COVID-19 s-au înmulțit semnificativ în Sydney. Joi au fost raportate 239 de cazuri noi în New South Wales, cel mai ridicat nivel pentru cel mai populat stat al Australiei de la începutul pandemiei.

Australia a avut puține cazuri de COVID, mai puțin de 35.000 în total de la începutul pandemiei, în timp ce bilanțul negru e sub 1.000 de decese.

Și premierul din New South Wales, Gladys Berejiklian, vrea ca lucrurile să nu se agraveze. A declarat în Sydney 9 săptămâni de carantină, ce ar trebui să se încheie pe 28 august. Universitatea din Sydney a anunțat însă că datele indică nevoia prelungirii carantinei până la jumătatea lui septembrie, dacă până atunci rata de vaccinare nu ajunge la 40%. Momentan este undeva la 17%.

ADVERTISING

Dar acum a anunțat măsuri suplimentare pentru opt zone, unde trăiesc 2 milioane de cetățeni. Masca e obligatorie în aer liber, oamenii au voie să circule doar pe o rază de 5 kilometri și poliția a primit puteri sporite, putând să închidă afacerile care nu respectă regulile și să dea amenzi mai mari, informeaza The Guardian.

Acum, amenda pentru cei care nu poartă mască a crescut de la 200 la 500 de dolari australieni.

Și poliția a avut mult de lucru, având în vedere că a primit 15.000 de plângeri de la cetățeni care reclamau oameni care încalcă regulile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”E nevoie de doar câțiva oameni care să nu respecte regulile și cu toții avem de suferit. Nu ne putem permite asta”, a declarat premierul, avertizând că numărul de cazuri continuă să crească și asta înseamnă că și bilanțul morților va urma același trend.

Ministrul Sănătății Brad Hazzard a făcut apel la oameni să se vaccineze, catalogându-i pe cei care refuză drept ”egoiști”.

”Aș merge și mai departe și aș spune că este o situație absurdă să pui în pericol personalul medical și atunci când te îmbolnăvești să te aștepți să vii la spital. Este timpul ca cei care gândesc așa să se trezească, inclusiv liderii de opinie care nu-și bazează în niciun caz opiniile pe logică”, a spus ministrul.

ADVERTISING

Citește mai multe despre situația din Australia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇