Noul val al pandemiei a lovit cu putere Australia. Proteste masive față de restricțiile care afectează jumătate din populația țării

Noul val al pandemiei a lovit cu putere Australia. Proteste masive față de restricțiile care afectează jumătate din populația țării

Australia are din nou mari probleme cu pandemia. S-au reimpus restricții dure și odată cu ele, au reizbucnit și protestele masive de stradă.

Dintre națiunile prospere, Australia a raportat cel mai mic grad de vaccinare.

La acest moment, doar circa 14% dintre australieni s-au imunizat, potrivit BBC.

În aceste condiții, odată ce tulpina Delta a ajuns pe continent, pandemia a reizbucnit și nu mai puțin de 13 milioane de oameni – adică jumătate din populația țării – se află din nou în lockdown.

La Sydney s-au reimpus limitări severe, deja de patru săptămâni. Și cu toate astea, numărul de cazuri continuă să crească.

ADVERTISING

Dar chiar și în fața acestei amenințări epidemiologice, mulți oameni nu mai au răbdare să stea în case și să respecte restricțiille.

Sâmbătă, mii de persoane s-au adunat la Sydney și au protestat față de restricții. Patricipanții au scandat, printre altele, „Libertate!” și ”Coboară-ți masca, ridică-ți vocea!”.

Pe rețelele de socializare circulă imagini de la aceste proteste.

Nu mai puțin de 57 de protestatari au fost arestați.

Manfestații de mai mică amploare s-au organizat și la Melbourne – unde protestatarii au aprins fumigene în fața Palatului Parlamentului – dar și la Brisbane.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇