Suspendată din cauza acuzațiilor DIICOT, Beatrice Rancea demisionează din funcția de director al Operei Naţionale Iaşi

Suspendată din cauza acuzațiilor DIICOT, Beatrice Rancea demisionează din funcția de director al Operei Naţionale Iaşi

Managerul Operei Naţionale Iaşi, Beatrice Rancea, care fusese suspendată din funcţie, a demisionat. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a confirmat că a acceptat încetarea mandatului începând cu data de 1 septembrie.

Beatrice Rancea, fost manager al Operei Iaşi, a fost plasată în iulie sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată că ar fi delapidat fonduri ale instituţiei, după ce la începutul acestei luni procurorii îi ridicaseră această măsură.

Procurorii DIICOT o acuză pe Beatrice Rancea de constituirea unui grup infracţional organizat care şi-ar fi desfăşurat activitatea pe parcursul a peste şase ani.

ADVERTISING

Anchetatorii afirmă că acţiunile grupului vizau delapidarea subvenţiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziţii nejustificate sau cheltuieli exagerate cu chiriile şi colaboratorii. Valoarea prejudiciului este apreciată de procurori la 5 milioane de lei.

Ministrul Culturii a anunţat, în 3 martie, că a demis-o pe Beatrice Rancea din funcţia de manager la Opera Naţională Română din Iaşi, fiind numit manager interimar Florin-Daniel Şandru. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇