Suspectul crimei din Brăila a fost arestat. A ucis în 33 de secunde și are condamnări în Germania și Franța

Suspectul crimei din Brăila a fost arestat. A ucis în 33 de secunde și are condamnări în Germania și Franța

Presupusul criminal al doctoriţei stomatolog ucise la Brăila în propriul cabinet a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vorbim despre un bărbat de 40 de ani, care a mai avut condamnări pentru fapte violente în Germania şi Franţa, şi care fusese eliberat din închisoare în luna martie. Și-a schimbat de 2 ori numele de familie ca să-și piardă urma.

Anchetatorii merg pe ipoteza crimei cu premeditare. Despre un posibil omor la comandă, procurorul de caz spune că „luăm în calcul și ipoteza aceasta, dar nu am probat-o”.

Marina Gavril, medic stomatolog în Brăila, a fost găsită moartă, marţi seară, în cabinetul său. Avea 41 de ani, era din Republica Moldova şi se temea pentru viaţa ei. Plănuia să-şi cumpere un pistol şi chiar făcuse un curs de port armă. Dar nu a apucat şi a fost ucisă cu trei lovituri de cuţit în zona gâtului. După patru zile, poliţiştii l-au prins pe principalul suspect.

ADVERTISING

Este un brăilean de etnie romă, Maricel Mihai, de 39 de ani. Individul locuia în zona unde se află și cabinetul.

Dovezi indubitabile

Probele biologice, dar și alte dovezi strânse de anchetatori arată că el este autorul crimei.

„Probele biologice au fost definitorii. Este o crimă cu premeditare dar, acum, nu pot spune că a avut un mobil anume, pentru că el nu a declarat nimic și nici nu avem probe în sensul acesta. Și-a pregătit fapta. Încă nu știm mobilul”, a declarat procurorul Ionel Gîlcă de la Parchetul Tribunalului Brăila.

Aşadar, bărbatul a refuzat să dea declaraţii în fața procurorului, dar jurnaliştilor le-a răspuns de trei ori cu „Nu” atunci când a fost întrebat dacă a ucis-o pe doctoriță, scrie presa locală.

ADVERTISING

ŞI avocatul lui, Cornel Grigoriu, spune la fel: „El poate să facă dovada pe camerele de luat vederi, cu martori, timpul petrecut pe data de 16.” Acelaşi avocat susţine că suspectul o ştia pe doctoriţă, o văzuse o singură dată, când i-a făcut un tratament, fix pe 16 iulie, dar mai devreme decât ora crimei.

Procurorul Ionel Gâlcă adaugă: „A dat o declarație, recunoaște că a fost în cabinetul stomatologic, dar nu la ora la care noi l-am depistat. Probele biologice, respectiv ADN-ul prelevat la victimă, care a fost identificat că fiind al lui din baza de date. Vorbesc despre materialul genetic extras de sub unghii care e probă indubitabilă."

ADVERTISING

Filmul crimei

În plus, individul a fost identificat graţie unei camere de supraveghere aflată mai departe, dar care surprinde și intrarea în cabinet.

La ora 16:15, Maricel Mihai a deschis ușa cabinetului, a intrat și a ieșit fulgerător, preț de două-trei secunde. După aproximativ două minute, s-a întors și a intrat din nou.

Bărbatul a stat fix 33 de secunde în interior, timp în care a ucis-o pe Marina Gavril.

Anchetatorii nu au găsit încă arma crimei și nici telefonul victimei.

După ce a plecat din cabinet, Maricel Mihai şi-a schimbat hainele, undeva în zona Gării CFR, iar pe cele purtate în timpul crimei le-a aruncat într-un tomberon. Acolo au și fost găsite de anchetatori, inclusiv încălțămintea. O parte din traseul lui a fost surprins de mai multe camere de supraveghere stradale.

După crimă, el a intrat inclusiv într-o sală de jocuri. Cu o zi înainte de a fi prins, a petrecut alături de mai multe persoane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇