Surse: Șefii Jandarmeriei, chemați la DNA în calitate de suspecți

Surse: Șefii Jandarmeriei, chemați la DNA în calitate de suspecți

Șefii Jandarmeriei Române vor fi chemați la Direcția Națională Anticorupție (DNA), săptămâna viitoare, în calitate de suspecți, potrivit unor surse.

Acuzația ar fi de uzurpare a funcției.

Dosarul a fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne, transmit sursele citate de Digi24.

Astfel, în luna iulie au fost făcute verificări la Jandarmeria Română, constatându-se că șeful acestei instituții, colonelul Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi - colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea - și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat încasat ilegal zeci de mii de lei.

ADVERTISING

Doar șeful Jandarmeriei și-ar fi aprobat ilegal 900 de ore suplimentare de muncă, prejudiciul fiind de circa 40.000 de lei. El ar fi aprobat și orele suplimentare în cazul celor doi subalterni.

Conform surselor citate, prejudiciul total ar fi de aproximativ 80.000 de lei.

Cine este Bogdan Enescu

Bogdan Enescu a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române în decembrie 2019 şi vine din poziţia de inspector-şef al Jandarmeriei Ilfov, funcţie ocupată din ianuarie 2013.

ADVERTISING

Enescu are 46 de ani, este licenţiat în drept şi are două masterate.

Potrivit CV-ului său, a ocupat mai multe funcţii de-a lungul anilor, de la şef birou resurse umane la şef de stat major şi inspector-şef.

Citește și:

Dosarul 10 August: Un membru al comunității #Rezist a contestat clasarea acuzațiilor față de șefii Jandarmeriei

După decizia DIICOT, Cucoș ar trebui să fie pus la loc, șeful Jandarmeriei e nevinovat. Cum se îngroapă Dosarul 10 august

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇