SUA vor investi 152 de milioane de dolari pentru modernizarea baze aeriane de la Câmpia Turzii

SUA vor investi 152 de milioane de dolari pentru modernizarea baze aeriane de la Câmpia Turzii

Statele Unite vor investi 152 de milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii de la baza aeriană Câmpia Turzii, din România.

Proiectele de modernizare vor contribui la stabilirea unei prezențe durabile a americanilor în România, scrie US Air Force.

Câmpia Turzii este o locaţie strategică ce necesită o infrastructură modernă pentru a sprijini misiunile aeriene și personalul desfășurat și pentru a putea răspunde rapid la orice problemă de securitate din regiune.

„Infrastructura pregătită pentru misiuni este esențială pentru apărarea națională”, a spus col. Dave Norton, director adjunct Centrului de ingineri civili ai Forțelor Aeriene.

ADVERTISING

Programul de modernizare a infrastructurii bazei aeriene Câmpia Turzii include 15 proiecte.

Forțele Aeriene ale SUA intenționează să investească anul acesta 130 de milioane de dolari pentru optimizarea misiunilor din baza aeriană din România.

„Ne pregătim să demarăm patru proiecte între mai și august 2021. Investiția din România demonstrează angajamentul puternic al Forțelor Aeriene în parteneriat cu aliații NATO pentru a atinge un obiectiv comun”, a spus Darren Walls, responsabil de programul de proiectare și construcție în cadrul lucrărilor de modernizare a bazei..

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aproape 30 de milioane de dolari vor fi investiți pentru a se permite aterizarea și decolarea avioanelor de transport C-5 Galaxy și C-17 Globemaster.

Totodată, vor exista spații de parcare pentru avioanele de luptă sau drum de acces către un nou depozit de muniții.

Alte două proiecte cuprind o nouă instalație de stocare a combustibilului, valoarea lor fiind de 32 de milioane de dolari.

I.O.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇