SUA: Nu vrem o confruntare militară cu China, dar vom acţiona dacă ne sunt ameninţate interesele

SUA: Nu vrem o confruntare militară cu China, dar vom acţiona dacă ne sunt ameninţate interesele

Statele Unite nu vor o confruntare militară cu Administraţia Chinei, dar nu vor ezita să acţioneze în cazul în care vor fi ameninţate interesele americane, a afirmat, marţi, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, denunţând revendicările teritoriale chineze în zona Indo-Pacifică.

„Revendicările Beijingului în cea mai mare parte a Mării Chinei de Sud nu au nicio bază în dreptul internaţional. Aceste revendicări afectează suveranitatea statelor din regiune”, a declarat Lloyd Austin într-un discurs rostit la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS), cu sediul în Singapore.

ADVERTISING

"Refuzul Beijingului de a soluţiona pe cale paşnică disputele şi de a respecta normele legale nu vizează doar zone maritime. Am asistat şi la agresiuni împotriva Indiei, la activităţi destabilizatoare şi alte forme de presiune împotriva cetăţenilor din Taiwan, la genocid şi crime împotriva umanităţii împotriva musulmanilor uiguri din Xinjiang", a continuat şeful Pentagonului, citat de CNN.

Lloyd Austin a dat asigurări că Washingtonul nu vrea un conflict militar cu Beijingul.

"Nu vom ezita atunci când ar fi ameninţate interesele noastre. Totuşi, nu vrem o confruntare militară. Vreau să fiu clar: eu menţin angajamentul unei relaţii constructive şi stabile cu China", a subliniat Lloyd Austin.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇