SUA: Mai mulți morți, după ce un individ a intrat cu mașina în plin într-un grup de oameni (Video)

SUA: Mai mulți morți, după ce un individ a intrat cu mașina în plin într-un grup de oameni (Video)

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite, după ce un individ a intrat în plin cu o mașină într-un grup de oameni, în statul american Texas.

Incidentul a avut loc duminică în apropierea unui centru pentru cazarea persoanelor fără adăpost, în zona Ozanam din oraşul Brownsville, în statul american Texas.

Maşina "a strivit mai multe persoane care aşteptau într-o staţie de autobuz", a declarat Martin Sandoval, purtător de cuvânt al poliţiei din Brownsville, unui post de televiziune local.

ADVERTISING

Bilanţul preliminar este de şapte morţi și alte şase persoane au fost spitalizate în urma incidentului. Majoritatea celor ucişi erau bărbaţi veniţi din Venezuela.

Şoferul maşinii a fost imobilizat şi reţinut. Poliţia încearcă să afle dacă a fost un act deliberat. Şoferul este supus testelor pentru a se stabili dacă era sub influenţa substanţelor interzise.

Potrivit unor surse din cadrul comisiei de anchetă, şoferul a vizat în mod deliberat imigranţi, în timp ce unii martori spun că a părut că a pierdut controlul mașinii.

Incidentul intervine într-un moment în care autorităţile se pregătesc să ridice joia viitoare o măsură sanitară care să permită expulzarea fără întârziere a migranţilor, "Titlul 42". Expirarea sa provoacă temerea autorităţilor de o creştere a intrărilor ilegale în SUA.

ADVERTISING

Titlul 42 este o restricţie împotriva migranţilor introdusă de fostul presedinte Donald Trump, care permite expulzarea acestora fără nicio procedura. Aceasta a fost reactivată în timpul pandemiei.

Centrul pentru persoane fără adăpost în faţa căruia s-a produs incidentul găzduieşte în prezent migranţi din cauza "afluxului actual" ridicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇