Ștefan Mandachi a cerut în stradă înfiinţarea Poliţiei Animalelor și a fost amendat de jandarmi: De ce? Pentru că am ieșit SINGUR în oraș?

Ștefan Mandachi a cerut în stradă înfiinţarea Poliţiei Animalelor și a fost amendat de jandarmi: De ce? Pentru că am ieșit SINGUR în oraș?

Cunoscutul antreprenor Ștefan Mandachi a protestat, sâmbătă, in stradă cerând insistent înființarea Poliției Animalelor după ce un șofer a lovit cu mașina mai mulți cățeluși. Deși a respectat restricțiile impuse din cauza Covid-19, omul de afaceri spune că a fost singurul amendat dintre cei care au ieșit în stradă, iar jandarmii nici măcar nu i-au spus de ce.

Totul a început de la o filmare, postată pe Facebook, cu mașina care intră în plin în familia de căței. Ștefan Mandachi și-a exprimat revolta față de actul de cruzime al șoferului și a anunțat că va ieși în stradă, pentru a-și exercita ”dreptul democratic la protest”.

ADVERTISING

Sâmbătă seara, Ștefan Mandachi a povestit ce s-a întâmplat la astăzi.

”Pandemia nu mi-a anulat exercitarea drepturilor fundamentale din câte știu, atâta vreme cât nu încalc legea. Și elevii din clasa pregătitoare ar înțelege ceea ce am subliniat: ’NU ORGANIZEZ NIMIC’ (și pe facebook și pe instagram). Le-am spus tuturor că o pot face în nume propriu: ’puteți protesta oriunde în lume, e dreptul vostru fundamental’.

Un număr de cetățeni (adevărați iubitori de animale) s-au adunat la Casa de Cultură, cu măști de protecție pe mufă (deși legea nu prevede obligativitatea purtării în spații deschise). Fără să-i cunosc pe mulți dintre ei. Le mulțumesc foarte mult că îi preocupă subiectul cruzimilor față de animale, dar ei n-au venit pentru mine, ci pentru căței, pentru caii bătuți cu ranga, ca să oprim o dată torturile astea.

ADVERTISING

Evident, așa cum am reliefat, eu nu puteam să controlez faptul că oamenii se plimbă sau se adună în centru. Era imposibil s-o fac. Puteau să vină și 50.000 oameni, deși au fost doar vreo 25-30, cum aș fi putut eu să-i izgonesc? Trebuia să fug de ei? Le-am repetat tuturor să păstrăm distanțare socială, să avem măști și să nu ne vorbim de aproape”, a relatat, sâmbătă seara, pe Facebook Ștefan Mandachi.

La un moment dat, ”au ajuns și câțiva jandarmi la fața locului, pe care i-am asigurat că respectăm strict regulile de distanțare socială”, a continuat acesta.

ADVERTISING

”Am precizat că nu i-am informat întrucât nu credeam că vin mai mult de cinci inși în total cu tot cu mine. Cât au fost oamenii acolo au plecat, dar mai apoi, DUPĂ CE AU PLECAT TOȚI PROTESTATARII (veniți, repet, în nume propriu) domnii jandarmi mi-au spus că am primit amendă. Din ce motiv? întreb uluit. E secret, nu am voie să știu! Cool, dar nu m-ați legitimat, aveam mască, nu știați cine sunt, vreau să cunosc motivele pentru care sunt amendat! Nu se poate. (...)

Să fie primit, de sufletul cățeilor masacrați, dar totuși, de ce? Pentru că am ieșit SINGUR în oraș? Am stat 15 minute, civilizat, legal, ca în orice oraș european. De ce am fost eu ales dintre toți oamenii de acolo, de ce m-au extras doar pe mine?”, a întrebat acesta retoric.

Ștefan Mandachi anunță că va contesta amenda în instanță.

Citește și ”Ștefan Mandachi: Industria Horeca este în colaps. Nu există patron în România care să nu se teamă, fie că-i buticar sau miliardar”.

https://www.facebook.com/stefanvalentinmandachi/posts/3486307884754532

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇