Steaguri cu svastici la o paradă cu bărci din fieful lui Trump (Video)

Steaguri cu svastici la o paradă cu bărci din fieful lui Trump (Video)

O barcă cu steaguri naziste și portretul lui Donald Trump a încercat să se alăture paradei cu bărci organizate de candidatul republican în Florida.

Barca cu svastici a fost fotografiată în timp ce încerca să se alăture ambarcațiunilor de la parada organizată duminică în Palm Beach, comitatul din Florida în care se află reședința lui Donald Trump, relatează Newsweek.

O spectatoare, Lesley Abravnel, care are 70.000 de urmăritori pe X și o susține pe Kamala Harris, a postat un montaj foto cu această barcă, cu steaguri naziste, în care se aflau cinci persoane. "În apropiere de Palm Beach, chiar acum. Toți naziștii sunt votanți Trump. Dezgustător", a scris ea.

ADVERTISING

Postarea a depășit 1,1 milioane de vizualizări luni dimineață.

Nepoata lui Donald Trump, Mary L. Trump, o critică frecventă a unchiului său, a distribuit imaginile pe X, scriind: "Ce naiba facem?".

Grupul de activiști StopAntismemitism a scris într-un comentariu că la bord se aflau "cunoscutul antisemit Jon Minadeo II" și membri ai GDL (Goyim Defense League), un grup neonazist considerat de către Southern Poverty Law Center grup de promovare a urii.

Potrivit Newsweek, Minadeo are un istoric plin de legături cu mișcarea neonazistă, fiind arestat în Polonia pentru propagandă de extremă dreapta la porțile fostului lagăr de concentrare nazist de la Auschwitz. Publicația americană menționează, însă, că nu a reușit să verifice independent dacă Minadeo sau vreun membru GDL se afla la bordul ambarcațiunii.

ADVERTISING

Un utilizator al platformei X care postează cu numele @majorTrulz32 și se autodescrie un susținător deschis al mișcării pro-Trump MAGA (acronimul sloganului de campanie al lui Trump din 2016, "Make American Great Again") a scris că a participat la parada cu bărci din Florida, dar a negat că oamenii din barca respectică ar fi fost neonaziști sau susținători ai lui Trump. El spune că a fost o înscenare.

"Am fost azi în paradă. La fel ca pe J6 [6 ianuarie], aceștia nu sunt susținători ai lui Trump. Au fost niște impostori antifa (mișcarea politică antifascistă din SUA Antifa - n.red.) și au fost tratați în consecință, așa cum veți vedea în videoclip", a scris el.

ADVERTISING

Acesta a postat o înregistrare video cu suporteri ai lui Trump aflați pe o altă ambarcațiune turând motorul și stropind cu jeturi de apă barca cu zvastici. Cei de la bordul bărcii cu steaguri naziste pot fi auziți strigând "Sieg heil, heil Trump".

Newsweek nu a reușit să verifice în mod independent dacă cei din barca cu steaguri naziste erau membri Antifa. Publicația precizează, în schimb, că afirmația utilizatorului X, cum că Antifa s-a aflat în spatele insurecției de la Capitoliu, este falsă. Justiția a demonstrat că participanții erau susținători ai lui Trump.

Un alt utilizator, @TemosdnaH, a postat o înregistrare video ce pare realizată din barca cu svastici.

Cei de la bord s-au filmat în timp ce spuneau fraze care combină sloganuri naziste și sprijinul pentru Trump, precum "Trebuie să facem America albă din nou" și "Heil Trump".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇