Statele Unite vor oferi altor ţări zeci de milioane de doze de vaccin AstraZeneca

Statele Unite vor oferi altor ţări zeci de milioane de doze de vaccin AstraZeneca

SUA intenţionează să distribuie în alte ţări zeci de milioane de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca, anunţă Casa Albă.

Furnizarea a aproximativ 60 de milioane de doze de vaccin ar urma să aibă loc imediat după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) va autoriza vaccinul AstraZeneca, conform agenţiei Associated Press.

"Ţinând cont de portofoliul semnificativ de vaccinuri disponibile deja în Statele Unite şi autorizate de FDA şi ţinând cont de faptul că vaccinul AstraZeneca nu este autorizat pentru utilizare în SUA, nu vom avea nevoie să utilizăm acest vaccin aici în următoarele luni.

ADVERTISING

Prin urmare, căutăm opţiuni pentru a distribui doze de vaccin AstraZeneca în alte ţări, imediat ce vor fi disponibile", a declarat Jeff Zients, coordonatorul Preşedinţiei SUA privind gestionarea crizei Covid-19.

FDA ar putea autoriza vaccinul AstraZeneca în Statele Unite în următoarele săptămâni.

Jeff Zients nu a dezvăluit unde vor fi distribuite dozele de vaccin AstraZeneca, dar Mexicul şi Canada au cerut ajutorul Statelor Unite.

Statele Unite au comandat 300 de milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca.

ADVERTISING

Recent, Anthony Fauci, reputat expert american în boli infecţioase, a declarat că e posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie de vaccinul antiCovid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca, chiar dacă primeşte aprobarea Food and Drug Administration (FDA).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇