Soțul Dianei Șoșoacă a fost condamnat în dosarul scandalului cu jurnaliștii Rai Uno. Senatoarea acuza un „complot internațional de anihilare a familiei sale”

Soțul Dianei Șoșoacă a fost condamnat în dosarul scandalului cu jurnaliștii Rai Uno. Senatoarea acuza un „complot internațional de anihilare a familiei sale”

Silvestru Șoșoacă a fost condamnat în primă instanță în dosarul în care este acuzat de ultraj, după ce a agresat un polițist chemat să intervină în scandalul dintre soția sa și o echipă de jurnaliști italieni de la Rai Uno.

Soțul Dianei Șoșoacă a fost condamnat la 180 de zile de închisoare cu suspendare și plata unei amenzi penale de 18.000 de lei către statul român, plus încă 2.500 de lei cheltuieli de judecată. În cazul neachitării, sentința va trebui executată, potrivit B1TV.

Sentința Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile.

ADVERTISING

„Complot internațional de anihilare a familiei Șoșoacă"

Scandalul pentru care a fost condamnat acum Silvestru Șoșoacă a avut loc în decembrie 2021.

Atunci, la biroul din locuința celor doi, a fost primită o echipă a televiziunii italiene care dorea să realizeze un interviu cu senatoarea. Fiind încă perioadă de vârf a pandemiei, Șoșoacă a încercat și aici un act teatral ca cele din Parlamentul României, cerându-i soțului să aducă un sac negru în care se bagă cadavrele celor declarați morți de Covid.

ADVERTISING

De la acest moment, jurnalista Lucia Goracci a povestit că s-a iscat scandalul. Italianca a acuzat că senatoarea a devenit agresivă și că i-a sechestrat echipa, iar Silvestru Șoșoacă a mușcat-o de mână, în timp ce soții Șoșoacă au acuzat că jurnaliștii le-au invadat casa.

În orice caz, ambele tabere au chemat poliția, iar când agenții au venit unul dintre ei a fost agresat de Silvestru Șoșoacă.

„L-a tras de uniformă, i-a pus o mână în gât și l-a împins de perete pe agentul de poliție Bălășoiu Gheorghe Teodor din cadrul Poliției Sectorului 1 – Secția 4 Poliție, în timp ce acesta se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cauzându-i persoanei vătămate suferințe fizice”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

ADVERTISING

La vremea respectivă, Silvestru Șoșoacă a motivat că jurnalista Lucia Goracci îi agresa soția în propria casă și pentru că forțele de ordine nu luau atitudine a luat problema în propriile mâini.

Iar Diana Șoșoacă a acuzat „un complot internațional al serviciilor italiene și române de anihilare a familiei sale”. La acel moment senatoarea susținea că a cerut ajutorul ONU.

Acesta nu este singurul dosar deschis în acest caz. Și soții Șoșoacă, dar și jurnaliștii italieni au făcut plângeri penale atunci.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇