Slovacia anunţă restricţii pentru persoanele nevaccinate

Slovacia anunţă restricţii pentru persoanele nevaccinate

Slovacia a anunţat că a introdus luni restricţii pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, în timp ce ţara din Europa Centrală se confruntă cu una dintre cele mai mari rate de incidenţă din lume.

”Am optat pentru o izolare riguroasă a persoanelor nevaccinate, deoarece trebuie să le protejăm”, a declarat premierul Eduard Heger la canalul public de televiziune RTVS.

Astfel, cei nevaccinaţi nu mai au voie să intre în spaţii neesenţiale, chiar şi cu un test negativ pentru coronavirus.

Premierul Eduard Heger a declarat, de asemenea, că va propune guvernului un plan de vaccinare obligatorie pentru persoanele în vârstă.

ADVERTISING

Slovacia are a patra cea mai mare rată de incidenţă din lume, cu 917 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, conform unui bilanţ AFP, după Slovenia, Austria şi Republica Cehă.

”Această rată ridicată este rezultatul mai multor factori, în special rata scăzută de vaccinare”, a declarat luni preşedintele asociaţiei sindicatelor medicilor, Peter Visolajsky.

”Restricţiile adoptate sunt încă foarte slabe şi nu sunt la fel de eficiente ca atunci când era fosta variantă a coronavirusului”, a argumentat el.

ADVERTISING

Potrivit acestui expert, o mai bună aplicare a restricţiilor existente, precum şi o ”vaccinare mai importantă ar putea face posibilă reducerea numărului de infecţii”.

”Vaccinarea obligatorie ar fi un pas important în Slovacia, dar ar necesita o justificare medicală”, a adăugat el.

Doar 45,7% din 5,4 milioane de slovaci sunt vaccinaţi, fiind una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇