Sindicaliştii din silvicultură pichetează azi Ministerul Mediului. Ce nemulțumiri au

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizează, miercuri, o acţiune de protest la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, între orele 11:00 – 13:00.

Sindicaliştii din silvicultură solicită intervenţia Ministerului Mediului pentru stoparea concedierii colective a 415 salariaţi de la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

Totodată, aceștia cer aplicarea Statutului personalului silvic şi a Contractului Colectiv de Muncă, astfel încât personalul silvic din cadrul Romsilva, care desfăşoară activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, să beneficieze de reglementările legale care îi conferă dreptul de reducere a vârstei standard de pensionare, precum şi de majorarea punctajelor lunare de pensie.

Silvicultorii mai solicită iniţierea de către Ministerul Mediului a unei ordonanţe de urgenţă prin care statul să asigure un venit de completare, suplimentar indemnizaţiei de şomaj, în cazul persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, ca efect al reducerii activităţilor de producţie din sectorul silvic.

O altă solicitare a Federaţiei Silva vizează intervenţia conducerii Ministerului Mediului în vederea asigurării în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al Regiei Naţionale a Pădurilor pentru anul 2022 a fondurilor necesare pentru dotarea personalului silvic cu uniformă de serviciu, cu echipamente de protecţie, cu armament de serviciu, cu mijloacele necesare pentru apărare şi intervenţie și cu mijloace de comunicaţie şi de deplasare, aşa cum sunt prevăzute de Statutul personalului silvic şi de Codul Silvic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇