Sezonul rece riscă să aducă un nou val de COVID-19 în lume

Sezonul rece riscă să aducă un nou val de COVID-19 în lume

Cazurile de COVID-19, care săptămâna trecută au crescut la nivel global după două luni de descreştere, ar putea cunoaşte o escaladare în emisfera nordică odată cu venirea lunilor reci, a avertizat joi şefa unităţii de boli emergente din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove.

„Oamenii petrec mai mult timp în interior, adesea în încăperi incorect ventilate… avem varianta Delta, din care am identificat deja 30 sub-variante, iar pandemia va continua”, a prognozat Van Kerkhove la conferinţa de presă săptămânală a OMS despre COVID-19.

Experta americană a subliniat că, în pofida acestui lucru, „se poate reduce transmisibilitatea”, nu doar prin vaccinuri ,ci şi prin alte modalităţi disponibile şi înainte, precum distanţarea, măştile sanitare, respectarea igienei şi neparticiparea la marile evenimente de masă.

„Avem la îndemână armele pentru a salva vieţi şi a reduce transmiterea”, a spus Van Kerkhove, potrivit căreia, „cu cât vom utiliza mai mult aceste arme, cu atât vom fi mai aproape de a pune capăt pandemiei”.

Cazurile globale de COVID-19 au crescut cu 4 % săptămâna trecută după aproape două luni de scădere, mai ales în urma noilor valuri de contagieri înregistrate în ţări europene ca Marea Britanie, Rusia, Turcia sau Ucraina.

OMS a raportat 2,9 milioane de contagieri în întreaga lume, între 18 şi 24 octombrie, dintre care mai mult de jumătate – 1,6 milioane – s-au înregistrat în Europa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇