Serbia se teme de un al doilea val de coronavirus, după ce a înregistrat marţi 13 decese. În România am avut 31

Serbia se teme de un al doilea val de coronavirus, după ce a înregistrat marţi 13 decese. În România am avut 31

Serbia a raportat marţi 13 decese de COVID-19, cel mai mare bilanţ pentru o singură zi de când a început pandemia, în contextul în care ţara depune mari eforturi pentru a face faţă numărului în creştere de pacienţi, relatează DPA.

Marţi, Serbia a anunţat 299 noi cazuri de coronavirus, iar în cursul ultimei săptămâni a înregistrat între 200 şi 300 de cazuri zilnic, provocând temeri că ţara de 7 milioane de locuitori s-ar putea confrunta cu un al doilea val de infecţii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Creşterea semnificativă are loc la circa opt săptămâni după ce Serbia a început să ridice restricţiile pentru combaterea COVID-19, care au fost printre cele mai aspre din Europa. La momentul respectiv, numărul zilnic de infectări scăzuse la numere cu două cifre.

Meciurile de fotbal şi tenis cu mii de spectatori s-au reluat între timp, iar pe 21 iunie Serbia a organizat alegeri pe care le amânase în aprilie din cauza epidemiei.

Măştile sunt obligatorii din nou în spaţiile publice închise

În lumina numărului în creştere, autorităţile redeschid spitale provizorii pentru COVID-19 şi desemnează din nou spitale obişnuite drept unităţi de tratare a bolii provocate de noul coronavirus. Din weekendul trecut, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice închise.

Marţi, Serbia avea puţin sub 3.000 de cazuri active, iar 110 pacienţi erau asistaţi de aparate de ventilaţie mecanică. Bilanţul total al morţilor este, potrivit cifrelor oficiale, de 330.

Deteriorarea situaţiei epidemiologice a determinat cele mai multe state din regiune, inclusiv destinaţia de vacanţă cea mai apreciată de sârbi – Grecia, să impună o interdicţie de intrare pentru cetăţenii din această ţară.

În România, 397 de persoane au fost confirmate marți cu COVID-19 și 31 au murit, conform datelor din ultimele 24 de ore, după ce au fost prelucrate 11.855 de teste.

Bilanțul mortilor ajunge în România la 1.799, în timp ce numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 29.620.

Vezi informații suplimentare și grafice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖