Scandal cu AUR și Șoșoacă la Liceul Mircea Vulcănescu. Protest întru gloria criminalului de război

Scandal cu AUR și Șoșoacă la Liceul Mircea Vulcănescu. Protest întru gloria criminalului de război

Aproximativ 100 de persoane, printre care și senatorul AUR Claudiu Târziu, protestează joi în fața Liceului Tehnologic “Mircea Vulcănescu” din București, față de schimbarea numelui instituției.

Protestatarii au împărțit elevilor pliante prin care îl glorifică pe criminalul de război, potrivit Edupedu.

Ieri la liceu a fost şi Diana Şoşoacă, graţie unei intervenţii la director a secretarului de stat Florian Lixandru (PSD).

“Aceste crucificări duc la popularizarea personalității. La fel cum Mântuitorul, dacă nu ar fi fost pus pe cruce și ucis acolo, n-ar fi existat o mântuire a neamului omenesc, la fel și Mircea Vulcănescu dacă nu ar fi fost din nou crucificat astăzi copiii ăștia n-ar fi primit din partea noastră câteva sute de pliante despre cine e Mircea Vulcănescu”, a spus unul dintre protestatarii de la liceu.

ADVERTISING

Aceștia au scandat inclusiv lozinci împotriva președintelui Institutului Național pentru Studierea Holocaustului, Alexandru Florian.

Pe de altă parte, apar şi informaţii despre o vizită a Dianei Şoşoacă la liceu.

Senatoarea a fost lăsată ieri în şcoală, după o intervenţie a secretarului de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru (PSD), care a sunat la directorul liceului pentru a-i asigura accesul lui Şoşoacă.

“Eu am fost sunat de către dna senator (Diana Șoșoacă – n.red.) că nu i se permite accesul în școală și atunci am luat legătura cu conducerea școlii și am spus că, fiind demnitar al statului român, are dreptul să intre într-o școală. Nu știu care este punctul dumneaei de vedere, vrea să poarte o discuție cu doamna directoare, credea că este ședința Consiliului de Administrație, dar este Consiliu Profesoral; oricum, ședințele acestea nu sunt publice, dar i-am spus că dna director vă poate primi și discuta cu dvs“, a declarat secretarul de stat pentru EduPedu.

ADVERTISING

Liceul are astăzi programată o ședință a consiliului profesoral în care se discută eliminarea numelui lui Mircea Vulcănescu, antisemit condamnat definitiv pentru crime de război printr-o sentință a Curții de Apel București din 2019, din titulatura instituției de învățământ.

Consiliul Local al Sectorului 4 a cerut oficial conducerii liceului să renunțe la numele celui condamnat pentru crime de război.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇