Nicușor Dan are planuri mari pentru București, până în 2024

Nicușor Dan are planuri mari pentru București, până în 2024

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit, luni seară, despre proiectele mari de infrastructură pe care şi le asumă până în anul 2024.

Printre acestea se numără semaforizarea inteligentă în întreg oraşul, metroul de suprafaţă şi reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai.

”Cea mai bună soluţie pe cost-beneficiu este semaforizarea inteligentă, am început-o, apoi trebuie să dezvolţi transportul public. După cum ştiţi, au început să vină tramvaiele, cele 100 de tramvaie de la Arad, suntem în achiziţie 100 de autobuze electrice, foarte curând 120 de tramvaie.

După asta trebuie să prioritizez transportul public şi după aceea avem o reţea relativ extinsă de tramvaie, numai că pe anumite porţiuni se circulă cu 5km/ora pentru că nu sunt reabilitate liniile şi avem deja toate studiile făcute.

Până în 2024 îmi asum semaforizarea inteligentă în integralitate, pentru oraş, reabilitarea a 50 de kilometri linie de tramvai şi metrou de suprafaţă în zona de nord. Adică o linie care să unească Gara de Nord - Gara Obor, încă o linie care să unească Gara de Vest - Gara Obor. Astea sunt pe infrastructură proiectele cele mai importante”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul s-a referit şi la autostrada A0, un proiect al Ministerului Transporturilor.

”Mai avem, asta ţine de Ministerul Transporturilor, autostrada A0 şi mai avem un proiect comun cu Consiliul Judeţean Ilfov şi Ministerul Transporturilor, nişte mari ieşiri până la autostrada A0, cum e bulevardul Timişoara, pentru a lua presiunea de pe bulevardele solicitate, cum ar fi bulevardul Magheru”, a declarat Nicuşor Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇