Șeful unui important șantier naval rusesc a murit subit

Șeful unui important șantier naval rusesc a murit subit

Un important şantier naval rusesc specializat în construcţia de submarine non-nucleare a anunţat că directorul său general a murit subit sâmbătă, după 11 ani de activitate, dar nu a oferit detalii.

Şantierele Navale ale Amiralităţii, cu sediul în portul vestic Sankt Petersburg, anunţă într-un comunicat decesul lui Alexander Buzakov. Acesta ocupa postul din august 2012, transmite Reuters.

Potrivit comunicatului, publicat pe site-ul societăţii, principala sa realizare a fost menţinerea şi consolidarea portofoliului de comenzi al şantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafaţă şi vehicule de mare adâncime.

ADVERTISING

Agenţia de ştiri TASS a declarat că şantierul naval construieşte submarine îmbunătăţite cu propulsie diesel din clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi obiective militare ucrainene cu rachete Kalibr.

Şantierul naval a informat că Buzakov a absolvit în 1980 şi avea peste 40 de ani de experienţă, ceea ce indică faptul că avea în jur de 60 de ani când a murit. Sankt Petersburg este oraşul natal al preşedintelui Vladimir Putin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇