Patru ruși au fost condamnați în Ucraina la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război

Patru ruși au fost condamnați în Ucraina la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război

Un tribunal ucrainean a condamnat patru prizonieri de război ruşi la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război, a anunţat sâmbătă Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Cei patru bărbaţi au fost capturaţi în regiunea nordică Harkov în luna octombrie a acestui an, se arată într-un comunicat al organizaţiei, preluat de EFE.

Potrivit SBU, doi dintre ei sunt membri ai Brigăzii Speciale 16 a Direcţiei Generale a Înaltului Stat Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, serviciul rus de informaţii militare, în timp ce ceilalţi doi sunt mercenari angajaţi de o companie privată.

ADVERTISING

Faptele pentru care au fost condamnaţi au avut loc în luna septembrie în satul Borova, unde cei patru bărbaţi au participat la răpirea a trei săteni pentru a obţine informaţii de la aceştia.

Bărbaţii condamnaţi i-au ţinut pe deţinuţi într-o groapă în pământ, cu capetele acoperite cu saci de plastic, iar în timpul interogatoriilor i-au torturat "cu brutalitate" şi i-au ameninţat cu moartea, deşi în cele din urmă au fost eliberaţi.

Un tribunal din regiunea Poltava (centru) i-a găsit vineri vinovaţi de conspiraţie pentru încălcarea legilor războiului, în conformitate cu articolul 438 din Codul penal ucrainean, şi i-a condamnat la unsprezece ani de închisoare, aşa cum a cerut procuratura. Sentinţa mai poate fi atacată cu recurs.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇