Șeful Statului Major britanic: Trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa

Șeful Statului Major britanic: Trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa

Armata britanică trebuie să se pregătească să lupte din nou în Europa, a spus noul șef al Statului Major al armatei Marii Britanii.

El a trimis un mesaj de îmbărbătare trupelor sale, în care le-a transmis militarilor să fie gata să facă față amenințării reînnoite din partea Rusiei, în urma invaziei acesteia în Ucraina.

Într-o scrisoare adresată „tuturor gradelor și funcționarilor", generalul Sir Patrick Sanders subliniază amenințarea reprezentată de Rusia și subliniază faptul că este primul șef al Statului Major General „din 1941 încoace care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o mare putere continentală".

ADVERTISING

Generalul Sanders mai spune că „invazia Rusiei în Ucraina subliniază scopul nostru principal - de a proteja Regatul Unit și de a fi gata să luptăm și să câștigăm războaie pe uscat - și întărește cerința de a descuraja agresiunea rusă prin amenințarea cu forța”.

Generalul Sanders și-a stabilit obiectivul de a „accelera mobilizarea și modernizarea armatei pentru a întări NATO și a refuza Rusiei șansa de a mai ocupa o parte din Europa”.

Noi suntem generația care trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa”, a adăugat generalul.

ADVERTISING

O sursă din domeniul apărării a declarat că nu este surprinzător că noul șef al armatei s-a adresat trupelor sale într-un astfel de mod, subliniind deteriorarea situației de securitate din Europa.

Scrisoarea a fost trimisă pe 16 iunie prin intermediul serviciului intern al Ministerului Apărării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇