Șeful Pentagonului a fost internat de urgență și și-a delegat atribuțiile. UPDATE E la terapie intensivă

Șeful Pentagonului a fost internat de urgență și și-a delegat atribuțiile. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> E la terapie intensivă

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, ale cărui spitalizări păstrate secrete au stârnit controverse la începutul anului, a fost internat din nou la spital duminică şi şi-a delegat atribuţiile adjunctei sale.

Demnitarul american, care a fost diagnosticat cu cancer de prostată şi a fost operat recent, a fost dus la o unitate militară de la periferia Washingtonului pentru „o problemă urgentă la vezica urinară”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Pat Ryder.

ADVERTISING

„În jurul orelor 16:55, secretarul Austin a transferat funcţiile biroului său secretarului adjunct al Apărării Kathleen Hicks. Ea îşi asumă atribuţiile lui Austin”, a continuat purtătorul de cuvânt, adăugând că Austin primeşte în continuare tratament şi că situaţia a fost adusă la cunoştinţa Casei Albe şi Congresului.

Cu câteva ore mai devreme, Pentagonul anunţase că Austin „a mers la spital cu sistemele de comunicaţii clasificate şi neclasificate necesare" pentru a-şi îndeplini atribuţiile.

Ulterior, Pentagonul a precizat că Austin e internat la terapie intensivă.

„În această seară, după o serie de teste şi evaluări, secretarul a fost internat în unitatea de terapie intensivă a Centrului medical militar naţional Walter Reed pentru îngrijiri şi o supraveghere atentă”, indică un comunicat al Departamentului Apărării american.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul unei conferinţe de presă din 1 februarie, secretarul Apărării a prezentat scuze pentru că a ţinut secret că suferă de cancer, problemă care a stârnit o enormă controversă în ţară.

Pentru că în plin an electoral şi în timp ce Statele Unite, cea mai mare putere militară a lumii, urmăresc îndeaproape două conflicte majore în Ucraina şi Fâşia Gaza, Austin a fost operat şi internat de două ori în decembrie şi ianuarie fără ca preşedintele Joe Biden să ştie ceva despre asta.

„A fost o greşeală", a recunoscut ministrul, precizând că recuperarea sa „va dura ceva timp".

ADVERTISING

Austin a spus că a prezentat scuze „direct" preşedintelui Biden şi că acesta din urmă a răspuns „înţelegător".

Afacerea a provocat stupoare chiar şi în tabăra democrată şi a suscitat apeluri din partea republicanilor la demisia lui Lloyd Austin.

De această dată, ministerul său a comunicat cu promptitudine despre noua sa internare: presa a fost anunţată la aproximativ două ore după plecarea sa la spitalul Walter Reed.

Controversa asupra problemelor sale de sănătate a intervenit într-un moment în care forţele americane din Irak şi Siria sunt vizate regulat de atacuri ale luptătorilor sprijiniţi de Iran, potrivit Washingtonului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇